Livet

Fra en kort karriere som drivhussælger

2016-03-26 15.28.01Vi dropper vægdrivhuset. Det skal stå i sol, sol er der mest af i syd, men i syd er også terrassen. Sådan er det! Det er jo et lidt ældre drivhus og har været flyttet et par gange – men fejler på den anden side ikke noget. Jeg smed det på dba.dk til hundrede kroner over morgenkaffen og håbede på en mindrebemidlet baggårdsgartner med håndelag og adgang til en varevogn. De findes.

Vi var dårligt nået til påtåren før det bimlede ind med beskeder, og jeg valgte hårdt og kontant at satse på ‘Ben’, der kunne komme klokken 14, og gerne lige ville have, at jeg afmonterede drivhuset først. Sågerne.

Klokken 14 ankom, ikke en baggårdsgartner, men en sirlig og velduftende hjemmehjælper af arabisk herkomst. Nuancerne i det danske sprog var vi ikke helt enige om, for han var sikker på, han havde bedt mig skille det ad! Jeg havde skruet det fri fra væggen … Han var dog for høflig til at køre igen, nu han havde lovet at købe, eller til at tage imod andet end symbolsk hjælp fra min kæreste og mig til at skrue det fra hinanden.

Efter en halv times tid, sammenbukket i det lille drivhus, havde den velklædte hjemmehjælper fået skilt lister fra rammer fra ruder (han var uimodtagelig over for mit forslag om at rykke det ud fra væggen og lægge det ned), og det gik op for alle parter, at vi burde have fotograferet samlingerne, før vi pillede ned …

Af skræk for at han skulle køre uden sit efterhånden ret værdiløse drivhus, satte jeg raskt prisen ned til nul (stadig billigere end en 3×34 til genbrugspladsen – og der var næppe mange af de andre interesserede fra dba, der var interesserede nu!) og vi skyndte os at proppe delene ind på kryds og tværs i hans lille bil. Han tog afsted med et halvt løfte om at sende et billede, hvis han nogensinde fik det samlet – og hvis ikke, var det da hyggeligt at møde nye mennesker. Bestemt!

2 Comments

 • Reply
  Janne
  1. maj 2016 at 21:10

  Åh tak. Jeg har lige hulket af grin. På en eller anden måde var situationen bare så, hmm, skal vi kalde det relatérbar 🙂

  • Reply
   Plantesmilet
   11. maj 2016 at 9:14

   Tak 🙂 Nogle gange spekulerer jeg på, om den slags bare kører i olie for alle andre end os!

Leave a Reply