Livet

Genbrugsøkonomiens mørke bagside 2 – krukkegate

Som jeg sad og kom til hægterne oven på mit hoveds møde med cykeltraileren, tog et nyt drama sin begyndelse … Dramaet om den Blå Krukke!

Det startede for en uges tid siden, hvor jeg i min uendelige kamp for at skabe plads i skuret smed en stor blå krukke på haveforeningens interne Facebook-gruppe. En aftager meldte sig straks, og i går, da jeg tjekkede, var krukken væk. Fedt!

Så dukkede den krukkeinteresserede mand op. Nej, det var ikke ham som havde hentet den, og ja, han var ret så utilfreds med, at en anden åbenbart havde.

En halv time senere stak et nabopar hovedet ind i haven. Kunne jeg mon tænke mig at se noget pænt ovre i deres have?!? Rigtigt gættet, dér stod krukken! De havde set mit opslag, halvvejs glemt det, men nu stod den hos dem på en hædersplads af fliser og med en nyindkøbt busk i …

Her kunne jeg selvfølgelig have grebet ind, forklaret, beklaget, kontaktet og gjort ved. Det gjorde jeg så ikke, ud fra en teori om at hvad ingen ved, har ingen ondt af, og hvem orker tale så lille en sag til døde?

Da jeg samme aften gik på Facebook, viste det sig at en hel masse havde temmeligt ondt af det og bestemt orkede at tale om det!

Der florerede teorier om tyveri og snyd, håb om dårlig samvittighed og skidt nattesøvn, planer om kig gennem hække og over låger, opfordringer om at givere (mig!) formulerede deres tilbud bedre i fremtiden, og kun afslørede deres adresse for den udvalgte – og nogle få, spage gisninger om at der kunne være tale om en misforståelse.

Til sidst opdagede krukkens ihændehaver fejlen, ringede til mig, undskyldte offentligt og slæbte den famøse blå sag tilbage hvor den kom fra.

Så nu sidder jeg tilbage med en blanding af dårlig samvittighed over for naboerne, what the fuck-følelse og håb om at en eller anden henter den effing krukke, for jeg skal altså ikke bruge den.

Jøsses.

Krukken. Så blå, så ombejlet

8 Comments

 • Reply
  Stinne
  18. april 2017 at 22:34

  Kære Kirstine
  Ja, det er ikke let at stille alle tilfredse! Jeg håber inderligt, du kommer af med den blå krukke uden megen yderligere uro.
  Og tak for dit indlæg – om ikke andet, så gav det virkelig smil på mine læber. Ikke situationen, selvfølgelig, men din formuleringsevne og præcise beskrivelse :-).
  Mange hilsner
  Stinne

  • Reply
   Plantesmilet
   19. april 2017 at 6:27

   Tak 🙂

 • Reply
  Ulla
  19. april 2017 at 9:11

  Haha, ej altså, sikke et drama ! Skal man le eller græde… 😉

  • Reply
   Plantesmilet
   19. april 2017 at 11:46

   Nok mest det første 🙂

 • Reply
  Grethe
  19. april 2017 at 9:22

  Vor herre bevares!
  Prøvede noget lignende med et gammelt rustent bordfodboldbord. Satte det til ‘gives væk’ i en lokal FB-gruppe. Og SÅ gik folk ellers amok over hvem der havde mest ret til det… Endte med, at jeg skrev et meget firkantet og bestemt opslag om, at det f… var mit bord og at det var MIG, der bestemte! Holdt lige en pause med ‘gives væk’-ting, men har ikke oplevet det siden. Folk altså! 😀

  • Reply
   Plantesmilet
   19. april 2017 at 11:47

   Jeps, folk ..!

 • Reply
  advanty
  28. januar 2023 at 1:13

  Symptoms of Bordetella in Dogs clomid fast delivery For the controls, the numbers were 10 43 and 33 43, respectively

 • Reply
  advanty
  1. februar 2023 at 8:41

  Guignant C, Voirin N, Venet F, Poitevin F, Malcus C, Bohe J, Lepape A, Monneret G 2009 Assessment of pro vasopressin and pro adrenomedullin as predictors of 28 day mortality in septic shock patients tamoxifen shopping

Leave a Reply