Livet

I øvrigt #41

 • Betjente jeg en nydelig ældre og meget belæst dame på biblioteket den anden dag, der i sin seneste bog var faldet over en henvisning til et værk hun aldrig havde hørt om før. ”Den hed noget med Anne fra Grønnebakken, og forfatteren var noget med Montgomery – har du hørt om den før!?”. Hun var ikke helt villig til at tro på at den stod i børnebiblioteket: ”Men, men, den er lavet til revy og alt muligt!”
 • Gad jeg måske godt se Anne fra Grønnebakken som revy …
 • Inden jeg nu kommer for godt i gang … Det er gået op for mig at jeg helt er holdt op med at se nyheder. Og høre nyheder. Og stort set også at læse nyheder. Vi har ikke tv-kanaler. Jeg gider godt høre morgen på P1 (eller hvad det hedder) men gør det aldrig, og under alle omstændigheder står radioen i køkkenet, som er for lille til at man sådan opholder sig længere end det tager at hente havregrynspakken. Jeg har tilpasset facebook så meget efter mine egne behov og interesser at jeg næsten har fået lavet en filterbobbel inden i filterboblen. Og nyheder på nettet … altså jeg åbner en interessant en, læser (ish!), og så tror min hjerne den er færdig med dr.dk og skøjter videre til pol.dk. Hvis en ny generations Anne fra Grønnebakken udkom lige nu, ville jeg først opdage det når den stod på bibliotekets hylde med nye bøger. Hvor jeg så følger ret godt med, jeg er relativt velinformeret med et års forsinkelse! Det handler selvfølgelig om tid, og det handler om teknologi, men det handler også ret meget om at jeg siden 16. november ’16 har gået og ventet på at et eller andet blev bedre. Trump, klimaet, Syrien, Brexit. Fix det lige, så det bliver hyggeligt igen, tak! For at komme med i loopet igen, bare lidt, er jeg begyndt at høre New York Times’ podcast The Daily der giver et ret fint dagligt overblik. Amerikansk i ståsted, naturligvis, men ikke specielt amerikansk i formen (dvs ikke sådan hysterisk i det …). Min kæreste har samtidig kastet sig over BBCs Americast, som han er helt vild med.
 • Modtager jeg gerne anbefalinger på et dansk eller bare europæisk overbliks-podcast!
 • Består mit øvrige kulturforbrug pt af 2/3 Star Trek (Picard om fredagen, DS9 de andre dage) og 1/3 den engelske haveguru Monty Don (når min kæreste ikke er hjemme eller virkelig skylder mig et eller andet).
 • Har jeg været til opfølgende samtale angående min psoreasisbehandling, aka to minutter i et lodret solarie i Lyngby tre gange om ugen, aka opsluger af ethvert hverdagsoverskud. Vi var enige om at se en klar forbedring. Vi blev enige om at køre videre i to uger, for en sikkerheds skyld. Dagen efter ringede sekretæren fordi lyskabinen var gået i stykker og reparatøren var på ferie. Og jeg genkendte et tegn fra oven når jeg så det, og stoppede. Indtil videre uden tilbagefald 
 • Skal vi til indledende undersøgelse med Musens motorik i morgen, og jeg er efterhånden ret rolig over det. Dels er der åbenbart grænser for hvor længe jeg kan stresse over den samme ting, dels er han i rivende udvikling lige nu. På alle fronter, også motorisk. Og han har det sjovt! Og så var det altså helt vildt skønt at så mange af jer skrev i kommentarfeltet eller ’bagom’ der for en måned siden da jeg var lidt lost i sundhedssystemet og mit eget hoved. I er sgu nogle fornuftige mennesker!
 • Kan det være lidt svært at følge med, når han et ene minut er en regnorm der vil have sin jord (altså dynen, ik!), det næste en robot der kun kan køre hvis han får nyt batteri og det næste igen, hvis man lige trykker ham på den usynlige knap på maven først, en cykelmand med skæg (”Jeg aparerer alle cykler!) der ikke skal have skiftet ble fordi han er voksen, doh! Til gengæld tror jeg ikke han har rørt sit legetøj i en måned.

4 Comments

 • Reply
  Annette Nielsen
  4. marts 2020 at 22:00

  Hvor er det dejligt at høre, godt gået.

  • Reply
   Plantesmilet
   6. marts 2020 at 21:34

   Tak 😀

 • Reply
  Mette
  5. marts 2020 at 17:53

  ‘Genstart’ på DR-radioappen er indtil videre meget lovende.

  • Reply
   Plantesmilet
   6. marts 2020 at 21:34

   Det tjekker jeg ud, tak!

Leave a Reply