Livet

I øvrigt #64

Vi har nu rørt ved Marmorkirken
 • Lokkede en gammel kollega der også er på barsel, Grøffe og mig med til børneteater på Lyngby Bibliotek. Et noget langstrakt stykke hvis handling centrerede sig om en tøjvask (…) og hvor det dramatiske højdepunkt indtraf under den røde vask, da fnugfilteret stoppede. Lige da man troede det var overstået, havde de glemt at vaske sokker. Min baby var spændt som en fjeder og hvinede af fryd fra start til slut. Så det.
 • Forsøgte jeg at orme mig ind i et legehus bygget til undervægtige treårige med en ti kilo baby i favnen. En dreng så på med sammenknebne læber og ville vide om jeg var “mor, oldemor eller farmor?”
 • Spurgte min ældste søn mig under aftensmaden om jeg “ik’osse ikke kunne få flere unger?” Jeg fremstammede noget om at det *kunne* jeg såmænd godt, men nu havde jeg jo de to bedste drenge, bla bla bla … Her spørger min kæreste så hvad vi egentlig snakker om, hvorefter ungen drejer sig om mod ham og med verdensmandsmine spørger om han “ik’osse ikke gider gøre det der med tissemanden mere?” (…)
 • Har jeg tiet og tålt gennem fire års Letbanebyggeri (og fem år med metroarbejde før det). Men da asfaltarbejderne henne for enden af vejen satte en soundbox med techno op, sendte jeg en klage. Enough!
 • Har vi simpelthen sådan nogle fine familietur for tiden. Som da Musen havde udtrykt ønske om at se (og røre ved …) Marmorkirken. Fordi han i en af sine metro-perioder lærte at man måtte grave særligt langt ned for at undgå at kirken slog revner. Og selv om han egentlig er videre til hvaler og tangentinstrumenter (..!) ruster gammel kærlighed aldrig helt. Så en lørdag pakkede vi den tålmodige baby i vognen, tog den længst mulige tur rundt med Cityringen, en spadseretur i Droningens København og en vegetarburger på Max. Det var så skønt! At se Musen få stjerner i øjnene da vi sneg os ind i Marmorkirken og *orgelet spillede* (tangentinstrumenter, jo), er et af de øjeblikke jeg nu har på en lille flaske indeni, gemt til mørkere tider.
 • Får vi sådan en pakke hakkekød af en sommer med mors barsel, fars barsel, arbejdsopstart, feriedage strøet ud med en peberkværn, lukkeuge, indkøring i vuggestue (helst ikke den måned de flytter i pavilloner!), børnehaveslut, sfo-start, skolestart, pligtbesøg vestpå, hospitalsaftaler und so weiter. Vi har printet en kalender og skraveret den med farvekoder, og stadig går vi i panik hver gang nogen spørger “hvornår vi holder sommerferie?”. Det gør vi vel de der fem dage i sommerhus vi fik kilet ind med en lup og en forhammer, så ..?
 • Har jeg det sidste halve år forsøgt at skrive en opsamling på livet og sårn. Sidste lørdag sad jeg endda klar på en café (!) med tabletten slået op. Men den var så død, tabletten. Jeg regner med at næste chance byder sig hen omkring 2027.
 • Kan jeg ikke sætte en aften af. Fordi vi (og vi er selv de mest overraskede) er gået på et altopslugende Fringe-binge. Ja, den der 13 år gamle sci-fi serie. Blogging er vigtigt for mig. At finde ud af om Olivia og ham fra Dawsons Creek får hinanden (plus noget med universets undergang), er vigtigere.

4 Comments

 • Reply
  Lene
  21. april 2022 at 19:53

  Jubii…du er tilbage, altså i det mindste lige nu👍🏻♥️

  • Reply
   Plantesmilet
   24. april 2022 at 20:39

   Sikke en modtagelse, tak for den! Og ja, babyen faldt i søvn fem meter i mor barn-gymnastik, og pludselig havde jeg en halv time i et cykelskur på Østerbro ..!

 • Reply
  Karen Marie
  24. april 2022 at 11:57

  Fringe er en fantastisk serie, selv om jeg synes den sidste sæson bliver temmelig mærkelig. Min store på snart fire spørger også jævnligt om jeg ikke skal have flere babyer i maven. Efter en lynfødsel med 5(!) Kilos lillesøster er svaret et rungende NEJ! 🙂 Da jeg spurgte lidt ind til hans motiver for eventuel familieforøgelse, viste det sig at det er fordi han gerne ville have besøg af farmor og farfar (som var hos ham mens jeg fødte). Det kan heldigvis arrangeres uden at jeg behøver at være gravid igen 😅

  • Reply
   Plantesmilet
   25. april 2022 at 20:34

   Uh, du må ikke afsløre mere! Vi er kun nået til afslutningen på 3. sæson. Og fem kilo lyder da unægteligt også som noget af en basse. Jeg lyn-fødte kun (…) knap fire kilo, og det var rigeligt. I må lave en mindre omfattende plan med de bedsteforældre. Måske bare noget kaffe ..?

Leave a Reply