Om og kontakt

Høst

Kirstine Thomasen Plantesmilet

Om Plantesmilet

Kvinden bag skærmen er mig, Kirstine Hagen Thomasen, bibliotekar, anmelder, eksiljyde, tidligere nørrebrogenser, nu Buddinge-borger, slapsvans, tidsoptimist, kæreste med verdens sødeste Michael og mor til  Musen fra 2016.

Jeg blogger mest om at dyrke økologisk køkkenhave i min kolonihave i Ballerup og lidt på terrassen hjemme bag rækkehuset. Løst og fast om familieliv og bæredygtig husholdning har det også med at snige sig ind. Jeg har en forkærlighed for kompostering, giftfri sneglebekrigelse, flerårige grøntsager og at gøre et godt genbrugskup men føler mig fremmedgjort over for staudebede og forbrugersamfundet. Jeg strikker gerne, og ville ønske jeg havde tid til at lære at sy.

Min hedeste havedrøm er er indisk løbeand til at gøre kål på sneglene men har højtideligt lovet mig selv ikke at købe nogen husdyr så længe der bliver skiftet bleer i husstanden …

Kolonihaven

I foråret 2013 købte min kæreste og jeg det fine, omend stærkt overmøblerede og til at begynde med ukloakerede, kolonihavehus, ’Hyggebo’ i Ballerup. Det var ikke vores mest gennemtænkte beslutning til dato, men klart en af vores bedste! Læs hvordan det hele begyndte:  Flinke folk findes

Haven til huset er 400 m2 lerjord omgivet af en vildtvoksende hæk. Her forsøger jeg at dyrke så mange økologiske grøntsager som tiden, leret og min trods alt begrænsede erfaring tillader.

Rækkehuset

I sommeren 2016 blev den toværelses lejlighed på skønne, kaotiske, øko-bugnende Nørrebro skiftet ud med et rækkehus i Buddinge med dertil hørende græsplæne og æbletræ. Få et førstehåndsindtryk af rækkehushaven her: Om sex og nye jordtilliggender

Kontakt Plantesmilet

Jeg håber Plantesmilet kan inspirere andre til at få jord under neglene og gulerødder i haven. Kommentarer er hjertens velkomne, og du må meget gerne kontakt mig på kirstine@plantesmilet.dk, facebook.com/plantesmilet eller instagram.com/plantesmilet med ris, ros eller gode forslag.

Reklamer, affiliate-links, samarbejder og anmeldelser

Reklamer – Jeg har valgt at have bannerreklamer på bloggen for at dække lidt af udgifterne til webhotel m.m. Reklamerne er håndplukkede, og jeg kun reklamerer for firmaer, jeg kunne finde på at anbefale.

Affiliate – Jeg kan en sjælden gang finde på at smide et affiliate-link ind i en tekst. Det fungerer på den måde, at jeg får en (lille!) kommision, hvis nogen klikker på linket og køber noget. Jeg linker jeg kun til firmaer, jeg kan stå inde for.

Samarbejder – Plantesmilet samarbejder gerne om produkt-test og lignende – smid mig en mail på ovenstående mailadresse.

Anmeldelser – Jeg samarbejder med en række forlag om at anmelde bøger om havebrug, økologi, selvforsyning og bæredygtighed. Vil du have mig til at skrive en anmeldelse af en bog, så kontakt mig på ovenstående mail. Jeg forbeholder mig naturligvis retten til at sige min ærlige mening og at sortere bøger fra, der ikke passer ind på bloggen.

 

Læs også

No Comments

    Leave a Reply