Livet

Om travle feriedage og en helt fantastisk torsdag formiddag

Jeg ligger på mit gamle værelse hos mine forældre og venter på at tumlingen falder i søvn i en ukendt seng. Den tredje seng ud af fire, han skal sove i på lige så mange nætter. Indtil videre tager han rakkerlivet med ophøjet ro, den lille!

Vi har en af den slags ferier vi næsten ikke er nået at lande i, før det allerede i morgen bare er weekend. Jeg har været på strikkefestival og haft venindebesøg, min kæreste på filmfestival, der var noget med en håndværker, et aflyst familiebesøg hos os, en jyllandstur at planlægge, et par dage i kolonien, et barn med ondt i tænderne. Alt sammen gode sager – udtagen det med tænderne -, men også forpustet og logistiktungt.

Men så var der i går formiddag. Musen og jeg var i kolonien, min kæreste i Buddinge på grund af den der håndværker. Tit kan sådan en morgen ende som lidt af et tovtrækkerri, fordi jeg vil blive i haven og nusse lidt rundt, se til planterne, måske vande lidt, mens Musen vil ud på stien og banke på naboernes postkasser. Er det specielt sjovt at banke på postkasser, da? Ikke hvis I spørger mig, men Musen er bidt, og var det ikke for den satans havelåge, lavede han ikke andet …

I går besluttede jeg at lade ham styre showet og bare følge med – eneste regel var at man skulle holde i hånd på astfaltveje.

Vi bankede på postkasser, samlede røde blade, hilste på hunde, kravlede på sten, styrtede ned ad en skrænt og landede i en hæk med ansigtet nedad (altså kun Musen) – og så lige to gange til fordi det var så sjovt. Vi fandt et næsten rent æble og gnavede af, trampede på en bro og gik frem og tilbage i den samme vandpyt i mindst en halv time. Kort sagt de sjoveste to timer vi nogensinde har haft, og næsten en hel uges afslapning i koncentreret form.

Næste weekend kommer jeg sikkert til at lokke og vriste ham væk fra den havelåge igen i håb om at klemme lidt havearbejde ind, men jeg vil prøve også at huske bare at gå med på postkassebanketur ind imellem.

No Comments

    Leave a Reply