Hverdagen

15 sekunders berømmelse

I sidste uge fik jeg en besked på facebook:

“Hej plantesmilet, Jeg er journalist i DR, og er ved at lave en historie om, at mange dyrker deres egne krydderier eller frugt eller grøntsager. Enten i vinduet eller i haven. Jeg leder efter en, som netop gør en af de ting, og som måske kunne have lyst til at være med i et lille Tv-avisen indslag. Må jeg ringe til dig?”

Og sådan gik det til at jeg, min frysende mor og snorksovende baby en råkold januardag satte to unge journalister stævne i kolonihaven, der til lejligheden fremstod helt ekstraordinært brun og trøstesløs.

De to unge mennesker gjorde deres bedste for at skjule deres skuffelse over alt det brune (Og jeg havde altså gjort mit bedste for at advare dem!) og filmede, mens jeg nulrede salvie og timian (“Kan du se på dem om de er levende?”), jorddække (“men hvad dyrker du så nedenunder?) og spurgte ind til rationalet (“Sparer du så en masse penge? Er du ikke tryg ved maden fra supermarkedet?”). Og jeg lirrede økologiske metoder af og prøvede at beskrive, hvor fantastisk frodig og vederkvægende for sjælen, sådan en brun og gennemkold plet jord er om sommeren …

Rigtig begejstring fik jeg vist først vakt, da jeg tog et spadestik i det spiselige staudebed og fik en massiv klump jordskok med op!

Jordskokker, kendt fra radioen

Forrige indlæg
Næste indlæg

8 Comments

 • Reply
  Janne
  30. januar 2017 at 13:48

  Jamen kommer der ikke også et spot i Tv Avisen i aften med dig…?

  Full disclosure: Jeg tippede dem om dig, og da de ringede var det om et tv-indslag til aftennyhederne i dag. Jeg hørte godt indslaget i morges, de havde godt nok skåret ind til benet – så jeg håber da, at der kommer lidt mere ud af deres og dine anstrengelser!

  • Reply
   Plantesmilet
   30. januar 2017 at 14:37

   Nå, det var dig!!! De var meget hemmelighedsfulde på det punkt … Og jo, de filmede og filmede, men om de bringer det kommer jo nok an på dagens øvrige nyheder.

   • Reply
    Janne
    30. januar 2017 at 19:05

    Der var du jo i TV Avisen! Hvor var du god 🙂

    • Reply
     Plantesmilet
     10. februar 2017 at 15:25

     Tak 🙂

 • Reply
  Frede
  30. januar 2017 at 15:55

  Det er da også blevet til en lille artikel på tv2.dk: http://www.dr.dk/levnu/mad/vi-er-vilde-med-dyrke-vores-egne-groentsager. Spændende om der også kommer noget på tv!

  • Reply
   Plantesmilet
   10. februar 2017 at 15:25

   Tak for link 🙂 Det var en ret sjov oplevelse!

 • Reply
  marie
  30. januar 2017 at 16:09

  Jeg skal da holde øje med tv avisen. Jeg er også imponeret af dine flotte jordskokker.

  • Reply
   Plantesmilet
   10. februar 2017 at 15:51

   Tak – de smagte skønt!

Leave a Reply