Havebrug og selvforsyning

Æbletræ med store skader på barken – hvordan ser det ud efter et år

Sidste år havde min fine, frøsåede æbletræ et uheldigt møde med en græstrimmer og fik store skader på barken. Faktisk vil jeg skyde på, at barken var flået af 2/3 af træets omkreds.

Efter at have spurgt mig for på nettet valgte jeg at lade træet leve og forsigtigt snitte såret rent med en skarp kniv – og så lige plante et ekstra i et andet hjørne af haven, til hvis det alligevel ikke gik …

Barkskader efter et år

Og hvordan har træet det så efter et år? Jo, det lever endnu, vokser og har overhovedet ikke ladet sig mærke med tørken hen over sommeren. I modsætning til det nyplantede æbletræ, som faktisk har set lidt slidt ud.

De to store skader på barken er godt i gang med at lukke sig. Barken ’ruller’ ligesom ind over sårene fra alle sider. Desuden er træet vokset ekstra i tykkelsen hen over de steder, hvor der er hel bark hele vejen op. Det ser næsten ud som om der ligger en haveslange under barken nogle steder, hvilket nok også er hvad der foregår, da træet jo hiver alt sin væske op ad nogle ret smalle kanaler.

Det bliver spændende, hvor lang tid træet er om at lukke sårene helt, om det bliver ved med at være sundt, og om der med tiden kommer problemer med råd og svamp, der hvor barkskaderne har været.

Jeg holder jer opdateret!

Barkskader efter et år
Skader på barken delvist helet efter et år
Æbletræ med skader på barken

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply