Minimalisme

BØRNEVENLIGE UDFLUGTER med offentlig transport der ikke koster kassen (eller dræber forældrenes sjæl)

Jeg har et dybt behov for at en gang imellem at sætte en cirkel på landkortet, støve fj¨ällrävsbukserne og termokanden af og så ellers komme ud og blive rusket igennem. Vi har ikke bil, hvilket naturligvis sætter nogle begrænsninger på hvor langt vi kan strejfe om. Jeg har derfor efterhånden en god liste over børnevenlige udflugter i Københavnsområdet, der kan nås med offentlig transport fra vores udgangspunkt i Buddinge.

Mand og barn er ikke udpræget vejrbestandige eller terrængående. Men hvis vi kan finde en ged der kan klappes eller en sej traktor der kan beundres til den lille og en nedlagt fabriksbygning min Lynch-elskende kæreste kan gå at tage billeder af, gerne med en vellavet latte i hånden, ender vi som regel med en at have en god tur alle sammen ..!

Nedenstående liste – som jeg løbende opdaterer med nye yndlingssteder – er udflugtsmål som jeg gerne vil huske på, når udlængslen rammer en lørdag formiddag. Den har tjent mig ekstra vel mens corona-kulleren har været en konstant fare. Måske kan andre bruge den også.

Som altid modtages forslag med kyshånd 🙂

Børnevenlige udflugter …

Nedenstående destinationer er alle tilgængelige med offentlig transport. Ved nogle træder man lige ud i naturen fra tog eller bus, ved andre skal man gå lidt. De er som udgangspunkt gratis, selv om mulighed for at tilkøbe en latte bestemt har været et plus ved udvælgelsen. Og så har de et element af frisk luft og så åbne vidder som man nu kan finde det in Storkøbenhavn.

Svanemøllen Strand

Info: Svanemølles Strand
Offentlig transport: Ligger i kort gåafstand fra Svanemøllen Station
Faciliteter: Toilethus og is/pizza-kiosk

Svanemøllen Strand er værd at besøge fordi:

Udsigten over Øresund er fantastisk. God lille badestrand og virkelig nemt at komme til.

Strand ved Svanemøllehavnen med børnevenlig badestrand til den ene side, svømmevand til den anden og udsigtsmole i midten. Crowded om sommeren, men rigtig hyggelig i ydersæsonerne. Strengt taget har vi aldrig badet der, men vi har dyppet tæer og kigget filosofisk ud over havet mens vi delte snacks på molen.


Byoasen

Info: ByOasens Facebook
Offentlig transport: I gåafstand fra masser af offentlig transport, bla busserne ved Rigshospitalet, Nørreport Station og metroen ved Runddelen.
Faciliteter: (Småklamt) toilet og nogle gangeguider der viser dyrene frem. Tæt nok på byen til at man lige kan snige sig ud efter noget ordentlig kaffe.

Byoasen er værd at besøge fordi:

Den perfekte blanding af storbystemning, klappedyr og generelt kaos.

NB! Er vist nok lukket ned lige nu pga noget forurening 🙁

Et af mine yndlingssteder på stenbroen og det perfekte sted at introducere små børn for høns, kaniner og geder. Her er masser af mennesker fra mange forskellige segmenter og den der storbyfølelse af tusind initiativer, alt for mange kokke og nådesløs nedslidning. Stedet bliver sparet væk sådan cirka en gang om året men er indtil videre altid genopstået, og sidst vi var der var der oven i købet personale på til at vise dyrene frem for de måbende storbyunger.


Legepladsen i Nørrebroparken

Info: Den bemandende legeplads
Offentlig transport: Ligger midt i en masse offentlig transport, blandt andet metroen ved Runddelen og Nørrebro Station
Faciliteter: (klamt) toilet og i gåafstand fra tusind caféer

Legepladsen i Nørrebroparken er værd at besøge fordi:

En af de få legepladser jeg gider gøre til en udflugt. Stor, skramlet og med rig mulighed for lige at spæne efter en latte til de voksne.

Egentlig er vi ikke de vilde legepladsbrugere i vores familie. Sønnike er ikke nogen klatremus, og vi voksne kan godt rammes af en svag følelse af fremmedgjorthed, som vi står der og fryser. Den store legeplads i Nørrebroparken er dog lidt en undtagelse og den eneste legeplads vi decideret gider tage s-toget for. Den er stor og lidt vild og tilpas ramponeret uden ligefrem at være farlig. Der er masser af go-carts og soppebasin om sommeren, toilethuse af varierende lækkerhed, og når de kommunale budgetter flukturerer den rigtige vej, er der et bemandet legerum til regnvejrsdage.

Legepladsen i Nørrebroparken har bare lidt ekstra swung

Naturcenter Herstedhøje

Info: Naturcenter Herstedhøje
Offentlig transport: Vi plejer at gå eller cykle fra kolonihaveland, men bus 500 stopper også i nærheden (ved Fabriksparken
Faciliteter: Toiletter, madpakkehuse og mulighed for at købe en kop filter og et stykke bradepandekage

Herstedhøje er værd at besøge fordi:

God motion, udsigt og mulighed for et stykke billigt bradepandekage.

Herstedhøje er muligvis bare et par græsklædte bunker byggeaffald fra tresserne, men stemningen er hen i retning af tætbefolket norsk fjeld. Det er sjældent man kommer i højden på den måde herhjemme, og udsigten over Københavns tårne og højhuse er spektakulær. Naturcentret ved foden har diverse andre aktiviteter som snobrød og og fuglekassebygning og akvarier med snoge og aborrer. Og ikke mindst mulighed for at købe en kop filter og et gedigent stykke drømmekage.


Grantoftegaard og Pederstrup

Info: grantoftegaard.dk, @grantoftegaard
Offentlig transport: Ligger i gåafstand fra Ballerup Station
Faciliteter: Toilet, mulighed for at købe mad eller spise sin medbragte

Grantoftegaard er værd at besøge fordi:

Landsbyidyl, klappedyr og seje traktorer.

Klappefår og -geder, økologisk gårdbutik og café, hestevognsture, en imponerende samling traktorer som små piger og drenge kan komme helt tæt på. Ligger i Pederstrup hvor hvertandet hus er stråtækt, lige ved landsbyens gadekær og som nabo til museet hvor man også kan se dyr og gammelt tingeltangel. Seriøst bare et virkeligt lækkert sted at slæbe familien hen, med eller uden madpakke.

Pederstrup
Alt i Pederstrup er helt utroligt pænt, også når man ikke lige kan se et klappedyr.

Æblelunden

Info: Æblelundens Facebook
Offentlig transport: Nem at komme til med bus, bla stopper 4A ved Vandtårnsvej lige ud for.
Faciliteter: Ikke rigtig nogen …

Æblelunden er værd at besøge fordi:

Rige muligheder for at sanke og en herlig fornemmelse af at være den eneste der har opdaget det.

En lille gemt og halvglemt perle i et knap så perlende område. (Dyp i ) Dyrups gamle medarbejderæblelund (!) ved Høje Gladsaxe er åben i dagtimerne, og om efteråret kan man plukke enorme mængder æbler, blommer og forvildede brombær fra de totalt overgroede gamle træer. Orm kan forekomme 😉

Dyrups æblelund ved Høje Gladsaxe
Den gemte æblelund. Høje Gladsaxe anes i baggrunden.

Hareskoven

Info: Hareskovene
Offentlig transport: Man træder lige ud i skoven fra Hareskov Station. Det kan ikke blive nemmere 🙂
Faciliteter: Ingen ud over madpakkeborde og buske der er tætte nok til man kan tisse bag dem

Hareskoven er værd at besøge fordi:

Bøgetræer, gode veje og virkelig let adgang med s-toget.

Jeg taber underkæben hver gang jeg står af S-toget på Hareskov Station og vader direkte ind i bøge-højskoven. Det er storslået. Bevares, man *kan* høre motorvejen i baggrunden. Nogle af de midaldrende mænd i lycra der kommer drønende forbi på mountain bikes er også ret sindssyge. Men fugle, egern og stille skovsøer fylder mere, og de gamle jagt-veje er perfekte hvis man har klapvogn med.

Hareskov Station
Jeg elsker at man i Hareskov vader lige fra toget og ud i skoven.

Naturcenter Vestamager

Info: Naturcenter Amager
Offentlig transport: I gåafstand fra Vestameger Station
Faciliteter: Toiletter, spisested, madpakkeborde og forskellige aktiviteter

Naturcenter Vestamager er værd at besøge fordi:

Det bedste sted i København at blive blæst igennem.

Hvis Herstedhøje føles som Sydnorge, føles Vestamager som Vestjylland i pivstorm. Og som exiljyde mener jeg faktisk det som en god ting! Her er stort og fladt og tomt så langt øjet rækker, og det blæser altid helt vildt. Desuden er der naturlegeplads, vekslende klappedyr, og jeg har ladet mig fortælle at fuglelivet er vældig interessant.


Sydhavnstippen

Info: Sydhavnstippen
Offentlig transport:
Jeg overvejede at udelade Sydhavnstippen på grund af det med transporten. For det er faktisk lidt besværligt. Men man kan tage bus fra Valby, og så ellers glæde sig til metroen åbner rundt om hjørnet om et par år
Faciliteter
: Ingen.

Sydhavnstippen er værd at besøge fordi:

Rå blanding af natur alle former for menneskelig aktivitet. Og så er der alpakkaer!

Tippen ligger som en spøjs trekant af byggeaffald begroet med stridt græs og vindblæste tjørnebuske og stritter ud fra Sydhavn med udsigt til Valby, Amager og Hvidovre. Og en hel masse broer, kraftværker, vindmøller og generel menneskelig aktivitet. Her er interessante fugle, tamme får og alpakaer (!), vind i håret og et virkelig interessant spil mellem kultur og natur.


Bagsværd Sø og Radiomarken

Info: #Bagsværd Sø
Offentlig transport: Ligger i gåafstand fra Bagsværd Station
Faciliteter: Ikke rigtig nogen

Bagsværs sø er værd at besøge fordi:

Bare en virkelig nydelig gåtur. Og så kan man klappe får.

Her er bare virkelig pænt, og tilpas afvekslende til at man godt gider helt eller delvist rundt på den behageligt klapvognsvenlige sti! Radiomarken som ligger mellem Bagsværd Station og Nybro, har søde får og lam.


Flyvestation Værløse

Info: Flyvestation Værløse
Offentlig transport: Tag bus 151 – eller gå/cykle – fra Værløse Station
Faciliteter: Madpakkehus, (primitivt) toilet ved shelterpladsen, kaffe fra shelter 214

Flyvestation Værløse er værd at besøge fordi:

Unik blanding af kulturhistorie-i-forfald, naturoplevelser og plads nok.

Et virkelig særligt sted som hele familien elsker. Her er rovfugle i luften, sælsomme militærinstallationer i varierende grader af forfald, klappedyr, museumsoplevelser (Nationalmuseets krigsudstilling i de store runde hangarer og en frivillig forenings samling af militærfly i de gule bygninger). Området er *stort*, dog, og ret uoverskueligt ved første øjekast. Tag et kort ved indgangen og overvej cykel/klapvogn til små ben.


Furesøbad

Info: Furesøbad
Offentlig transport: Bus 500 stopper ved Fiskebækbroen lige ved siden af
Faciliteter: Der findes afgrænsede bassiner af forskellig dybde, brusere, aflåselige skabe, pølsebod og lidt dyrere restaurant.

Furesøbad er værd at besøge fordi:

Søbad, tivolistemning og fritter som de lavede dem i firserne.

Søbad i skoven med gode men lidt slidte faciliteter og en generel stemning af dansk sommerhygge som da mor var barn. Der kan være alger i vandet, så tjek hjemmesiden inden I pakker tasken. Får du ondt i ørerne af det generelle kaos, kan turen kombineres med nogle fantastisk smukke gåture ved både Furesø og Farum Sø.

Børnevenlige udflugter

12 Comments

 • Reply
  Janne
  23. februar 2020 at 10:23

  Prøv at tage en tur i Bøllemosen som ligger i gåafstand fra Skodsborg St. Høje bøgetræer, åbent vand og alligevel bare… anderledes. Det er en gammel højmose, som har sti hele vejen rundt om og en meget fin lang træbro på tværs. Super dejligt sted hele året rundt, dog pt nok bedst iført gummistøvler. Men på den anden side – hvor gælder det råd egentlig ikke efterhånden? ?

  • Reply
   Plantesmilet
   23. februar 2020 at 15:52

   Gummistøvler er ligesom underforstået for tiden 😉 Og tusind tak for tip, det ville aldrig have strejfet mig at smutte til Skodsporg ellers!

 • Reply
  DorteS
  23. februar 2020 at 22:05

  Og når I er i Skodsborg, så lige over for Skodsborg Station har Naturstyrelsen sidste sommer indviet en spritny naturlegeplads! Den er kæmpestor, fed og sjov – og så ligger den under træerne i skovbrynet. Det vil sige, at den især er ekstra oplagt på de dage i sommeren, hvor man helst vil holde sig i skyggen. Virkelig et besøg værd!!

  • Reply
   Plantesmilet
   24. februar 2020 at 9:11

   Vi skal da en tur til Skodsborg, kan jeg høre!

 • Reply
  Thea
  25. februar 2020 at 9:09

  Nu du selv nævner bus 500S, så vil jeg gerne slå et slag for en anden ende af Hareskoven. 500S stopper nemlig på Skovvej ved Egebjergvej og her er man i rimelig gåafstand (der er kortere end fra Ballerup st. til Pederstrup) til en stor bålplads, hvor der også er en hyggelig naturlegeplads. Området er noget mere kuperet end jeg husker det ved Skovbrynet og ikke det muntreste med en en baby og en kæmpe barnevogn, men ok med klapvogn.

  Går du i modsat retning, kan du nå Fuglehavepladsens shelter. Her er ophængt gynger i de kæmpestore bøgetræer, hvilket er et imponerende syn. Dertil går du igennem en rideskole, hvor man lige kan sige hej til hestene. Der kan også være får på engen.

  Ingen af stederne har dog toiletter.

  • Reply
   Plantesmilet
   25. februar 2020 at 10:34

   Tusind tak for tip! Har længe tænkt at vi skulle udforske den anden ende af Hareskoven. Så må vi leve med at tisse bag en busk 🙂

 • Reply
  Dan
  25. februar 2020 at 21:10

  Nu nævnte du Bagsværd sØ, så er der i den forbindelse en mængde forskellige steder at boltre sig i,som eksempelvis Aldershvile slots park og ruin som er ganske fonøjelig at gå på opdagelse i. Den ligger i gå afstand fra Bagsværd stadig.
  I den anden ende, i Søborg er Utterslev,Søborg mose og Gyngemosen et ganske stort og mangfoldigt mose,så og parkområde med muligheder for at tumle, se fugle men også se den ganske spektakulære sti op langs Bispebjerg kirkegård nede fra mosen op mod Grundtvig kirken, særlig fin i foråret ved blomstring af træerne.
  Iforlægelse af Utterslev mose er Vestvolden absolut en udflugt på cykel værd. Smal men masser af bakker at tumle på og fugle i voldgraven.
  I kan også tage bussen til Lyngby og tage ned til Bådfarten nede ved Lyngby mølle. Sejler på mølleren til Bagsværd, Lyngby og Furesø ved Frederikshavn.
  Måske kunne Frilandsmuseum Være en ide, eller Dyrehaven og så ville der ikke Være langt til Bellevue Vue
  Håber at det kunne inspirere. Har selv haft mine egne børn med de steder da de var små (Det er de ikke længere).

  • Reply
   Plantesmilet
   26. februar 2020 at 11:17

   Tusind tak for gode forslag! Vi har godt luret på slotsparken lidt fra afstand, men vi skal helt sikkert tage derud en dag og ‘gøre’ den! Og du g´har ret, B ispebjerg Kirkegård ret, Bispebjerg kirkegård er fantastisk!

 • Reply
  advanty
  27. januar 2023 at 0:16

  priligy where to buy Adjusted for age, sex, race, interaction parameter, interaction term, diabetes, and creatinine at baseline

 • Reply
  advanty
  28. januar 2023 at 9:21

  It is the form of breast cancer with the best prognosis buy priligy

 • Reply
  advanty
  31. januar 2023 at 8:27

  lasix rezeptfrei kaufen Г‚ Petit has seven appearances, and two career starts against the Padres, and in that time the Giants starter has gone 0 3 with an ERA of 5

 • Reply
  advanty
  1. februar 2023 at 16:46

  The colonies often are amorphous how to get propecia PMID 23907058 Free PMC article

Leave a Reply