Kolonihaven

De bedste planer

Jeg er snottet. Og kold helt ind i kernen. Og har sådan småondt i ryggen og diverse led. Planen i dag var ellers 1) afslapning 2) hyggeprojekter i det omfang, vi færdige med punkt 1. Men sådan skulle det ikke gå.

Klokken 9:35 var vi ellers i gang med kaffe-påtåren, hygge-wordfeud og en grundlæggende diskussion af, om vi skulle vente med at læse til efter gåturen, for at undgå evt regnvejr.

Så kom vores nabo over græsplænen med adskillige haveredskaber over skulderen og spurgte, sådan lidt bøst, om vi simpelthen havde tænkt os at betale de halvanden måneds husleje for at udeblive fra pligtarbejde?!?

Pligtarbejde. To og en halv time, to søndag formiddage om året, to indlagte øl/vand-pauser. Lovligt forfald findes ikke, om det så er weekendarbejde, sygdom eller fremskreden alder … Arbejdet har det med at bestå i at fjerne de små men hårdnakkede græstotter mellem perlegruset på parkeringspladserne. Vi skrev pligtarbejdet i kalenderen for længe siden. Men den tjekker vi ikke så tit, når vi sådan slapper af i haven.

– Hakkijan. Hakkijan! HAKKIJAN! Råbte en genbo af mig, da jeg kom luskende. Hun er færing, og mente naturligvis bare, at jeg skulle stille med et hakkejern. På grund af det med græstotterne.

Og således gik formiddagen.

Man bliver naturligvis ikke snottet af at hakke perlegrus. Det bliver man til gengæld af at holde fast i planen om en gåtur, selv om det tydeligvis ikke længere kan nås inden regnen. Så eftermiddagen blev tilbragt frejdigt travende i Vestskoven, mens regnen hamrede hårdere og hårdere og kulden krøb længere og længere ind i os. Ak ja.

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply