Kolonihaven

Den sidste pind

I morgen skruer vi det sidste bræt på hegnet. Et lille skridt for menneskeheden, et temmelig møgstort skridt for os!

Forklaring: Nogle af kolonihaverne i foreningen er omkranset af et hegn af kalmarbrædder (det er sådan nogle u(be)høvlede nogen …). Andre er ikke, men er man først havnet bag kalmarhegn, er man forpligtet til at holde det lodret og sortmalet på alle seks (!) sider. I oktober, Da vi kloakerede, var vi nødt til at vælte en del af hegnet, for at gravemaskinen kunne komme ind. Det virkede som en lille offer i sammenhængen, og desuden var det så faldefærdigt, at det næsten faldt selv.

I det tidlige forår begyndte vi at føle presset ved ikke at leve op til foreningens krav. men Hvor køber man kalmarbrædder? Naboer kunne oplyse, at det gør man på kontoret. Kontant. 1. og 3. søndag i måneden. Mellem 10 og 12. Her åbnede sig en generationskløft, for hvornår er det uge 1 og 3, og hvem har kontanter?

Tidspunktet for salg af kalmarbrædder falder sammen med tidspunktet for aflevering af affald, klager til bestyrelsen og generel øldrikning i anledning af de andre ting. Der var derfor rigeligt publikum, da vi henvendte os forkert ligeså mange steder, man overhovedet kunne, regnede prisen for tre brædder om gentagne gange og til sidst woblede afsted med vores uhøvlede træ på skulderen.

Kunne vi have købt stolpen med, nu vi var i gang? Øv nej – stolper må man skaffe ude i byen. Heldigvis fik vi svigerfamiliebesøg i bil i løbet af sommeren, og de ville gerne køre en tur i Silvan efter stolpe og en lille bøtte maling.

Stolpen blev malet. Venlige naboer lånte os et pælebor (fantastisk redskab!). Vi gjorde forsøg på at få skruemaskinen i skuret til at virke. Den sidste der havde brugt den, havde tydeligvis skruet ud, ikke i, hvilket vi var pinligt længe om at gennemskue. Øv! Malingen slap op. Øv! Ny maling blev indkøbt og transporteret med s-tog. Det umalede bræt flækkede. Øv! Bræt (ikke kalmar, men who cares?) blev fundet i skuret, nu skulle det bare males. Yes! Regnvejr. Øv! Og males på den anden side. Regnvejr igen. Øv!

Men i morgen bliver vi færdige. Og ved I hvad? Så er vi færdige med kloakeringsprojektet 🙂

Læs om hele den lange proces HER.

Stier i kolonihaveforeningen under vand
Vand uden for haverne. Det er en ringe trøst, at det først bliver rigtig slemt ud for naboens have …
Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Ole
  29. juli 2014 at 10:50

  Sikke da en masse arbejde for et lille hegn. Jeg kender selv nogen som bor i kolonihave hvor der også er specielle og anderledes regler for deres haver som der ikke er mange som kan finde hoved og hale i.

  • Reply
   Plantesmilet
   29. juli 2014 at 22:30

   Hej Ole. Ja der er en del regler. De fleste er heldigvis til fortolkning, har vi efterhånden fundet ud af 🙂

Leave a Reply