Boganmeldelser

Den spiselige permahave – boganmeldelse

Den spiselige permahaveTitel: Den spiselige permahave. Forfatter: Birgit Rothmann. Sider: 329. Forlag: Muusmann Forlag. Udgivelsesår: 2017. Anmeldereksemplar modtaget fra Muusmann Forlag. PPPPP

Permakultur for menigmand

Da jeg første gang stiftede bekendtskab med begrebet permakultur, blev jeg lidt paf over al den etik og alle de principper jeg skulle igennem, inden jeg nåede frem til der, hvor man stikker en plante i jorden.

Birgit Rothmanns bog hiver det hele lidt ned på jorden. Såvel etik som principper bliver præsenteret i bogens første del, men der er plukket i dem, de er oversat til godt dansk, og de bliver formidlet og forklaret så det pludselig giver rigtigt god mening at tage vare på jorden, på mennesker, at dele sit overskud retfærdigt og så videre.

Når først det permakulturelle tankegods er introduceret, præsenterer bogen et væld af ideer og projekter, som man snildt kan både plukke i og skallere efter behov og muligheder.

Nogle af de mest interessante:

  • En selvfodrende hønsegård beplantet med robuste og (for hønsene) spiselige planter. De fleste hønsegårde jeg er stødt på, er lynhurtigt blevet forvandlet til bar og lettere snasket sort jord, så en frodig en af slagsen lyder forjættende!
  • Et insekthotel, komplet med artsliste, bagtanker og grundig vejledning i materialer
  • Hügelbed og urtespiral med forslag til beplantning
  • Et spagnumfrit blåbærbed baseret på komposteret savsmuld af fyretræ

Den spiselige permahave er desuden en god gedigen, lækkert opsat bog med nogle meget smukke, inspirerende fotografier, som man kan sidde og falde hen over, uanset om man planlægger at kaste sig ud i en omlægning til permakultur eller ej.

Køb bogen her gennem et affiliate link eller lån den på biblioteket. Hvis du køber gennem linket, går en lille procentdel af prisen til at drive Plantesmilet. Prisen er selvfølgelig den samme for dig, som den ellers ville have været.

Du kan følge Plantesmilet på bloglovin, facebook og instagram

Læs også

No Comments

    Leave a Reply