Kolonihaveliv

Effektivitet, ineffektivitet og dybe, dybe sofaer

Denne weekend er vi slet ikke i kolonihaven. I stedet er vi på Fyn, hvor de voksne har ligget i en dyb, dyb sofa og set Le Mans med kaffe og hjemmelavede romkugler inden for rækkevidde, og min søn har besøgt førerhuset på sin onkels lastbil, øvet sig i at dele en bold med sin fætter og kusine, og bondet med sin farmor, der har mistet det meste af sig selv til demens men i allerhøjeste grad bevaret børnetækket.

Hen over de sidste par uger har vi dog udrettet lidt forskelligt.

Endnu flere dimser og dutter er vandret op i bytterummet, hvorfra de er vandret videre til nye hjem. Inklusive sildetallerknerne. Endelig.

Den gamle vandpumpe blev også solgt tilsidst for 400 kr.

Vores skæve flagstang blev sat til salg på dba til en krone, hvilket forhindrede dårlig samvittighed over at folk selv skulle grave, og gav et væld af henvendelser – blandt andet fra en ung mand der spurgte ‘om prisen var til forhandling’. Da jeg svarede at jeg dårligt kunne gå længere ned, ringede han og undskyldte mange gange at hans telefon havde sendt en prædefineret besked. Høfligt nok, alligevel.

Flagstangen gik tilsidst til en anlægsgartner og hans malerfar, der mødte op bevæbnede til tænderne med værktøj og remme og med en minigravemaskine i reserve ude i bilen. De automatmobbede kærligt hinanden med værktøjets stand og anvendelse i samtlige tyve minutter det tog at få afmonteret og bortført stang og sokkel og var i det hele taget enhver piges drøm om en dba-kunde!

Min egen største håndværksmæssige triumf var da jeg satte en fejeliste på ved døren til børneværelset, så det nu burde være komplet edderkoppe-, muse- og trækvindssikkert. Jeg har taget tilløb til det i årevis, men har ikke kunnet tage mig sammen, da hele gulvet jo for pokker var ved at dratte nedenud henne i det modsatte hjørne så der under alle omstændigheder var edderkopper, mus og træk.

Jeg har også afprøvet det citrussyrebaserede middel til fjernelse af tæppelim. Det virker, men det virker ikke godt og nu stinker hytten af citronfromage. Så tæppelimen får nok lov at sidde sæsonen ud.

Desuden har jeg slebet lidt på en vindueskarm med henblik på at male og konstateret at mens man kan nå det utroligste på et kvarter mens Musen lige underholder sig selv med en legetøjsbil, kan man nå frustrerende lidt på en hel eftermiddag alene og med en to do-liste. I hvert fald når man lægger an til at male …

Og haven? Tjo, jeg tør stadig ikke rigtigt plante noget ud i den tørre jord, græsplænen gror ikke, og de etablerede planter er – etablerede. Så det tager jo ingen tid.

Og desuden er der, på nærmest paradisisk vis, næsten igen snegle.

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply