Haven

Elefanthvidløgets fortælling

Elefanthvidløg

For sådan cirka et år siden købte jeg (i dyre domme) et elefanthvidløg på Frøpopup og plantede det i haven i den første forårssol. Nu er der atter Frøpopup, og forårssolen begynder at få magt – men hvordan gik det med elefanthvidløget?!

I sidste års indlæg forudså jeg “vanskeligheder” og at det enlige fed “ville dele sig i cirka seks og få en flot blomst”. Det gik bedst med vanskelighederne.

Gamllet staudebed ryddet for at gøre plads til grøntsager
Hvidløgenes ikke helt gennemtænkte placering i 2015

Det meget tørre løg spirede ellers fint i en urtepotte i køkkenhaven i april og lavede et enkelt halvhøjt blad. Her blev jeg så overoptimistisk og udnævnte løget til den spiselige permakulturs yderste fortrop i det tidligere stadudebed, hvor det desværre blev noget overvældet af alskens frøukrudt, der bare havde ligget og ventet på at de skide stauder kom væk.

Det enkeltstående blad blev ikke rigtigt til flere, til gengæld blev det i stigende grad hvidmeleret. Blomst blev der ikke noget af …

I efteråret gravede jeg løget op. Det var sundt og friskt, men desværre en del mindre (!) end da jeg gravede det ned. Til gengæld havde det produceret to småbitte siddeløg. Jeg tørrede de tre løg og satte dem igen. I potter, så de ikke bliver væk, hvis de skulle skrumpe yderligere.

Har andre end mig mon haft større held med elefanthvidløgsdyrkningen?

Tørret elefanthvidløg med sideløg
Det magre udbytte, her sammen med estisk rød-hvidløg
Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply