Hverdagen

En af de gode samtaler

Det er vist sæson for at gøre status over året, der gik. Hvad man sådan har opnået og ændret og udrettet. Og der er da bestemt sket lidt, også på havefronten. Jeg nævner i flæng, at vi er færdige med at kloakere (yey!), at køkkenhaven er anlagt (dobbelt yey!) og at vi med museskridt bevæger os hen imod at få indrettet huset, som vi gerne vil.

En af de samtaler

Men resten af dette indlæg kommer ikke til at handle så meget om kolonihaven. For i efteråret havde vi ferie og tid til at gå en vældig lang tur – en af dem, hvor man får snakket politik og værdier og hvad man egentlig vil. Og vi fandt ud af, at vi begge er ret bekymrede for klimaet og miljøet. Diskussionen den dag endte i en masse frustration og intet konkret, men siden da har vi lavet små og store ændringer i dagligdagen.

At skåne klimaet i hverdagen

Vi spiser vegetarisk, medmindre det giver mening ikke at gøre det f. eks fordi vi er på besøg eller ude at spise – eller bare har frygtelig lyst til et stykke kød. Men det sjove er, at det har vi egentlig ikke i stor stil, lyst til kød! Hvem skulle have troet … Vi har faktisk lige siddet og talt om, at aldrig har afprøvet så mange sjove, nye opskrifter før. Tjek fx denne seje englænders blog for billig, lækker og ofte vegetarisk mad: Girl Called Jack. Og ja, hun bruger kartofler på glas, men stol på mig, det smager godt ..!

Efter lange tilløb har vi også taget os sammen til at dele skraldet op i de kategorier, kommunen har bedt os dele det i. Igen, det kan vi faktisk sagtens. Det ligger ser lidt rodet ud i en kasse på køkkengulvet. Og, tja, så tager vi det bare med ned i gården.

Og vi har endelig, endelig fået købt og monteret en strømskinne, så vi ikke bruger strøm på stand by-lys. I det kommende år vil vi i det hele taget prøve at bruge mindre strøm – især i kolonihaven, hvor vi faktisk bruger alarmerende meget. Gode forslag modtages gerne!

Godt nytår 🙂

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply