Livet

En sommer med ændrede planer

I år gik vi ind i kolonihavesæsonen med en gennemarbejdet og ambitiøs-men-realistisk to do-liste: Mal loftet, byg en mere permanent afskærmning til udendørsbruseren og få gjort et eller andet ved gulvet i soveværelset, som tilsyneladende er ved at synke nedenud visse steder. Derudover havde jeg selv et par småambitioner: Noget med at lave en tærte med skvalderkål (jeg har en lille bitte blokering over for vildsanket mad) og fermentere et eller andet (det er jo så moderne).

Jeg fik sat hak ved en enkelt meter af loftet, inden en kollega gjorde mig opmærksom på, at jeg vel egentlig burde lade være …

Der skete nemlig det glædelige og med længsel ventede, at jeg blev gravid 

Vi fandt ud af det, lige da vi gik på forårsferie, og måske var det ganske fint, at den ferie gik lidt til i kulde og strømsvigt. At sidde under samme dyne i hver sin ende af en sofa og drikke kamillete i en uges tid er faktisk en glimrende måde at få talt livsomvæltninger igennem!

Jeg er sluppet nådigt for diverse graviditetsskavanker. Dog blev jeg i et par måneder opslugt af et kulsort mørke af bar træthed hver aften klokken otte. Jeg slap af med min lette tendens til søvnløshed og smed, for første gang siden jeg flyttede til storbyen, ørepropperne væk. Til gengæld blev der hverken sanket skvalderkål eller fermenteret noget som helst!

Da træthedsmørket trods alt lettede lidt (pyha!), kiggede vi på hinanden og blev enige om, at den toværelses hjemme på Nørrebro måtte skiftes ud med noget større. Og som alle der har prøvet det ved, er bolighandel ikke noget der bliver overstået på en eftermiddag. Der gik en hektisk og lettere surrealistisk måned fra vi fik en ejendomsmægler til at give et bud på, hvad min lille ejer kunne sælges for, til vi lettere udmattede skrev under (med forbehold) på at købe et lille rækkehus i Søborg.

Og yderligere en måned med at forhandle de præcise betingelser, kigge på andre boliger for dog at have en plan-b og lægge vilde planer for den praktiske flytning – alt efter hvornår vi kunne overtage hvad, i hvilken stand og om det ville blive nødvendigt med et pitstop i kolonihaven og en opbevaringsløsning.

I denne proces var der ikke hverken mentalt eller økonomisk overskud til at ordne gulve, lofter eller badafskærmning.

Til gengæld har haven virkelig vist sit værd som hurtigtvirkende balsam for sjælen! Når ALT er oppe i luften og fritiden (samt en ikke uvæsentlig del af arbejdstiden …) går med at gennemskue ejendomsmæglere, forstå bankmænd og koordinere med advokater, er der ikke noget mere afslappende end at tusse rundt en times tid og trække lidt ukrudt op helt uden ambitioner om at blive færdig.

7 Comments

 • Reply
  Katrine Reschefski
  14. august 2016 at 12:21

  Kæmpestort tillykke med både baby og bolighandel?
  “Livet er det der sker, mens man lægger andre planer ”
  Det må man sige at der er noget om, selv for os kolonihavefolk ?

  • Reply
   Plantesmilet
   15. august 2016 at 21:41

   Tak! Og hæ, du har ret 🙂

 • Reply
  Dorthe Aurvig
  15. august 2016 at 16:57

  Et par gode og glædelige grunde til ikke at nå det, der står på to-do-listen 🙂

  • Reply
   Plantesmilet
   15. august 2016 at 21:41

   Tak 🙂

 • Reply
  Man når et punkt - Plantesmilet
  17. august 2016 at 11:24

  […] kommer et punkt i enhver lejlighedsnedpakning, hvor det bare ikke er sjovt mere. Hvor ryggen gør knuder og man mister al sympati med sin […]

 • Reply
  Janne
  24. august 2016 at 8:25

  Tillykke tillykke! Skønt med en ny lille kolonist på vej. God fornøjelse med det hele 🙂

  • Reply
   Plantesmilet
   27. august 2016 at 20:23

   Tak 🙂 Det er skønt og ret vildt!

Leave a Reply