Hverdagen

Erfaringer med solfanger

For et par måneder siden fik vi installeret en solfanger fra Solarventi på vores lille røde kolonihavehus, og nu vil jeg da lige dele vores erfaringer med jer. Hint: Vi er godt tilfredse!

Virker sådan en solfanger?

Baggrunden for investeringen var, at huset lugtede af sommerhus hver gang vi kom derud. Og hvordan lugter et sommerhus? Lidt som en underjordisk grotte, der bliver brugt som opbevaring for brugte karklude. Huset bliver også fugtigt om vinteren. Meget fugtigt. En glemt karton salt stod og svømmede i vand her i foråret, og en stak puder var simpelthen mugnet (!). Desuden bruger vi en hel del strøm forår og efterår på at have elradiatorerne tændt for at få den der følelse af rå-kulde væk.

Efter en måned lyder dommen:

  • Sommerhuslugten er væk 🙂
  • Fugten er væk 🙂
  • Vi har skåret lidt ned på elradiatorbrugen. Elregningen vil afsløre hvor meget … 😐

Praktisk

Helt grundlæggende er en solfanger et solpanel der varmer luften på sin egen bagside op, som så pustes ind i huset. Et andet sted laver man så en ventil, så der ikke opstår overtryk. Systemet burde være vedligeholdsfri, når først den er sat op.

Vi endte med en af mærket Solarventi, nok mest på grund af deres massive tilstedeværelse på nettet.  Håndværkeren, der fik æren, var Solar Varme fra Herlev, som var  hurtige og effektive og ikke specielt dyre. Regningen endte på 6.500 inklusiv montering.

Egentlig ville vi gerne have haft den på taget, men det ville være blevet dyrere og mindre effektivt på grund af varmes tendens til at stige opad. Og pyt skidt, jeg savner næsten ikke det lavendelbed længere …

2015-04-09 17.45.32
Solfangeren Sus
Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply