Livet

Fire perfekte sommerhusdage i pisregn med en snart-treårig

Ærøskøbing havn
En lille blå mus i en stor blå verden på Ærøskøbing Havn

Jeg skynder mig at skrive første udkast til dette indlæg mens jeg stadig sidder i det lille uaflåselige træhus i Søby og lytter til regnen der pisker mod ruderne og varmepumpen der gør et ærligt forsøg på at tørre vores overtøj.

(Og skriver det færdig næsten to uger senere. Hvor bliver tiden dog af!)

Jeg vil skrive mens jeg stadig har den gode følelse fra de sidste par dage. For det har været skønt! Vi har været glade. U-sure. Jeg var ellers seriøst begyndt at overveje om jeg havde en eller anden afart af noget depression, sådan en maskulin én der mest giver sig udslag i konstant vrede. Men så slemt er det ikke. Fire dages staycation i november med en toårig kan – trods alt! – næppe kurere reelle, kliniske psykiske lidelser.

Men i hvert fald har afbrækket gjort mig godt, og Musen og mig er faktisk kommet overens i noget nær komplet harmoni. Det havde jeg ellers også tænkt: at det var belastningen ved trodsalderen der sled på os. Det er det nok, på et eller andet plan. Men i destilleret form, uden alt udenomsfrynset, fungerer vi altså fint, mig og min søn.

Det var selvfølgelig intenst at være sammen dag og nat, men faktisk ikke hårdt. Jeg prøver, når jeg er alene hjemme med sønnike, at være ordentligt, mentalt til stede det meste af tiden (hvilket faktisk ikke falder mig specielt naturligt! #dagdrømmer) og så med mellemrum fortælle at nu skal jeg rydde op eller lignende, at jeg tænder radioen (som regel et podcast fra telefonen) og at vi om en halv time skal et eller andet andet. Og så veksler han egentlig ret fint mellem at lege selv og interessere sig for hvad jeg laver.

Og hvad har vi lavet på sådan en miniferie i (mest) møgvejr der ikke skulle være noget særligt, ikke koste noget særligt og helst ikke overvælde et følsomt barn og en grundsur mor?

Rejseplan

Musens middagslur kommer og går efterhånden lidt. Alligevel holdt vi os til en aktivitet før og en efter frokost, hvilket nok var meget passende. Vi var på kost hos min veninde om aftenen og klarede os ellers med brød og havregryn i det lille hus.

Om aftenen sad jeg med en bog eller med bloggen i en time eller to og nød stilheden og aleneheden, mens jeg kværnede havregryn med mælk og sukker fordi jeg æder søde sager på denne årstid og der ikke var noget kage …

Lørdag

  • Formiddag: Rejse.
  • Eftermiddag: Billedbog i sengen, udforskning af havn med skibe og legeplads. Plask i vandpytter.

Søndag

  • Formiddag: Brunch i Ærøskøbing, her. Vi tog den gratis bus frem og tilbage og nåede også at tøffe lidt rundt i de små gader (som jeg helt havde glemt hvor fine er!) og på havnen. Plask i vandpytter.
  • Eftermiddag: Min venindes mand som er fisker, lægger til kaj i sin kutter og losser fladfisk i kasser. Vi ser til fra første parket. Da han begynder at flytte kasser MED EN GAFFELTRUCK, mine damer og herrer, er Musen noget nær i ekstase.
Fiskekutter i Søby Havn
The boats come in, Søby Havn

Mandag

  • Formiddag: Vedvarende regnvejr. Veninde på arbejde. Vi betragter færger og lærer ord som bovport og værft. Går i Brugsen efter forsyninger og beslutter at gå til Vitsø Strand for at spise frokost, nu vi alligevel er halvvejs. Musen tager det sindssyge i denne beslutning med sindsro, og vi stirrer ud over det stålgrå hav mens vi spiser halvtopløste sandwich med blåfrosne fingre.
  • Eftermiddag: Tøring af tøj og indtag af varm saft. Sønnike dropper lur og for at undgå en træls og træt eftermiddag tager vi den gratis bus til Marstal. Turen tager en time og er enormt smuk. I Marstal er alt vinterlukket og vi ender på biblioteket. Jeg glemmer altid hvor stort et hit det er hos børn! Musen falder i dødlignende søvn på min arm på hjemture.
Vitsø Strand
Ved Vitsø Strand på den anden side af landtangen. Jeg sværger, det er det perfekte picnic-sted om sommeren!

Tirsdag

  • Formiddag: Morgenmad hos veninde og afrejse. Tak for nu og på snarlig gensyn!
Fladfisk

No Comments

    Leave a Reply