Bæredygtig hverdag

Hipsterens overlevelsesguide til Buddinge

Okay, okay, jeg har aldrig været i nærheden af at kunne kalde mig hipster. Men jeg har boet nabo til en frygteligt masse af den ægte vare i løbet af mine otte dejlige år på ydre Nørrebro, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er noget af en omvæltning at være flyttet til Buddinge: Byen hvis midtpunkt er en rundkørsel, og hvor alt (alt!) kan købes i Kvickly.

Men, de er her jo alligevel, de små åndehuller der dufter hjemligt af genbrugslopper, kaffelatte og etniske krydderier. Hermed min personlige overlevelsesguide til Buddinge!

Kaffe

God kaffe skal der til, og har man først slået sine folder på stenbroen, er man godt vant. Længe troede vi til vores stille fortvivlelse, at Starbucks-kaffeautomaten på den lokale benzintank var Buddinges bedste bud på en kop latte – men slet så deprimerende står det ikke til.

Søborg Kaffehus

Søborg Kaffehus på Søborg Hovedgade har god kaffe, rustikt bagværk, mættende håndmader, hyggelig indretning og gode, økologiske råvarer og topvenlig betjening. Anbefales på det varmeste!

Grannys House

Grannys House på Søborg Hovedgade har det vildeste bagværk og en stor, hyggelig og snurrende travl café. Og de bedste hindbærsnitter, verden endnu har set. Der er også en filial på Gladsaxevej, som kompenserer for sin noget trøstesløse placering ved at sælge latten 15 kr billigere!

Guldkoppen

Guldkoppen i Buddingecentret er nyeste led i den udvikling, der forhåbentlig vil gentrificere Buddinge. Hyggeligt sted, god kaffe, sød betjening og massevis af te-varianter.

Genbrug

Jeg kan rigtigt godt lide genbrug. Både fordi jeg går ind for skrue lidt ned for resurseforbruget hvor det giver mening og fordi jeg simpelthen får mere shoppeglæde for pengene ved at gå og rode efter guld imellem en masse sært gammelt skrammel end ved at købe en ny dims i Kvickly. Og det kan faktisk lade sig gøre i Buddinge.

Byens Bazar

Byens Bazar på Rosenkæret er en form for perma-loppemarked, hvor sælgerne har lejet en stand for en periode. Placeringen er noget af det mindst fodgængervenlige, jeg har oplevet (er et fortov for meget at bede om!?). Til gengæld kan man få timer til at gå med skille lort fra lagkage i den totalt proppede hal.

Røde Kors

Folkekirkens Nødhjælp på Søborg Hovedgade er en mere velordnet genbrugsoplevelse. Her er stort og lyst og barnevognsvenligt og især masser af praktiske køkkenting og møbler.

Grønne åndehuller

Noget af det der chokkerede mig lidt ved at flytte til forstæderne, var at her næsten er længere mellem de grønne åndehuller her end på stenbroen. Sikkert fordi folk har deres egne haver og ofte også en bil til hvis de vil ud i det grønne. Men fortvivl ej, her findes skam lidt grønt.

Slottet i Smørmosen

Havebogsforfatteren Jens Juhl viser gerne gratis rundt i sin fantastiske selvforsyningskolonihave Slottet i Smørmosen – man skal bare ringe på nummeret, der findes via linket. Haven ligger lidt uden for selve Buddinge, men er nem at komme til med bus 42.

Bibliotekshaven

Bibliotekshaven ved Hovedbiblioteket er en fin og kringlet lille legeplads og madpakkested, hvor man kan gemme sig for trafikken, der suser forbi. Jeg har mistanke om, at det tildels skyldes, at beplantningen er løbet fra gartneren – men jeg klager ikke!

Etniske specialiteter

Hvis jeg ikke aner, hvad jeg skal lave til aftensmad, er arabisk fladbrød, ajvar, en god feta og blandet grønt på en pande den nemme løsning. Eller det var det på Nørrebro, hvor der lå en etnisk grønthandler på hvert hjørne! Nu er der heldigvis kommet en enkelt til Buddinge.

Sarv market

Der er langt mellem de friske grøntsager, til gengæld er der fladbrød, billige linser og nødder, mystisk arabisk slik, metervis af syltede agurker, saltet drikkeyoghurt og en indehaver, der sidder ved diskrn og spiller guitar 🙂

Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Janne
  17. august 2017 at 8:30

  Vi halvgamle hipster-wannabees på Østerbro med gode venner i Søborg kan også godt lide noget kvali-takeaway. Må jeg tillade mig at anbefale Madhus24 i bunden af Søborg Hovedgade – dagens ret (spiseher/tagmedhjem) slår aldrig fejl og økoprocenten er endda høj nok til at os fra 2100Spelt har ro i maven.

  • Reply
   Plantesmilet
   26. august 2017 at 11:01

   Tak, det vil vi prøve snarest!

Leave a Reply