Havebrug og selvforsyning

Højbedstraumer

Jeg er ved at læse op på alt sådan noget med højbede (mere om det i et senere indlæg). Indtil videre er jeg nået til diskussionen ‘pallerammer eller ej’ – som vist nok falder ud til eller ej-siden. Og faktisk har jeg også et småtraumatisk forhold til pallerammer!

I 2007 boede jeg på kollegie, var single og følte mig sådan lidt lost i København. Men så havde kollegiet gårddag, jeg fik jord under neglene og var mere glad, end jeg havde været i evigheder. Så jeg googlede, fandt en nyttehaveforening på Amager og kom på venteliste.

Og her er det så pallerammer og højbede kommer ind i billedet. For næste forår på generalforsamlingen, da nyttehaverne egentlig skulle have været fordelt, viste det sig, at foreningens jord var blevet midlertidigt inddraget. Ikke nogen nyttehave til mig, blot to paller-med-pallerammer opstillet langs Ørestad Boulevard. Nøj hvor var jeg skuffet!

Tre år senere havde foreningen fået ‘rigtig’ jord igen, jeg var kommet i bestyrelsen, og vi fik en henvendelse fra en ejerforening et andet sted i Ørestad, om vi ville lave noget urban gardening på en tom grund, de havde.

Jo da, sagtens! Vi søgte og fik penge fra kommunen. Kommunen fik så kolde fødder og krævede højbede. Helt tætte højbede – jorden i København er jo som udgangspunkt forurenet. Vi bestilte ren jord hos et firma. 40 tons. Jeg guidede chaufføren pr telefon fra sengen en tidlig morgen ud fra et Krakskort, hvor alle de nye veje i Ørestad kun var antydet. Vi bestilte 75 paller og 150 pallerammer. Pallerne blev stjålet. Vi bestilte nogle nye til levering aftenen før, de skulle bruges. Næste morgen var de væk. Et af medlemmerne, der var mødt op, havde en far, der arbejdede på et lager, der havde gamle paller. Faren sponsorerede nogle paller (tak!), så vi kunne komme igang.

Formanden for ejerforeningen dukkede op og spurgte, hvad vi havde gang i?! Den ejerforening, vi havde kontakt med, var et overordnet organ af en slags, ham her var sur!

Senere forærede By & Havn os en stor skulpturel ting til at sidde på mellem højbedene. Den væltede i første storm og knuste en del af pallerammerne.

Så ikke flere pallerammer til mig!

No Comments

    Leave a Reply