Opskrifter

Hyldetid – opskrift på hyldebærsaft

Hyldebærsaft i krusHyldebærsaft har altid stået for mig som noget særligt. Da jeg var barn var det en stor operation, hvor vi først traskede langs et brombærren med et gammelt babybadekar, som skulle fyldes med bær.

Så endeløs, fascineret venten ved tutti fruttien: hvornår kom der saft ud af den der slange?! Efterfulgt af pladsproblemer i kummefryseren i en grad, så min mor erklærede, at NU kørte vi altså projekt tøm-fryseren!!!

Og til sidst festmåltider på vinterdage, fuldstændig indhyllede i håndklæder for at redde tøjet og i forventning om, at vi af en eller anden grund altid fik hyllebærsuppe før pandekager. Vitaminmangel var tydeligvis opfundet i firserne, sukkerforskrækkelsen var ikke …

Min egen produktion er på et noget mere overskueligt niveau. Dels kan min kæreste ikke fordrage ‘varm frugt’, dels har jeg først inden for de seneste par uger fået adgang til en fryser større end en skotøjsæske.

Opskrift på hyldebærsaft – også kendt som verdens bedste snueknuser:

  1. Klip klaserne ned med en saks og løsner bærrene med en gaffel.
  2. Lad de grønne og tørre bær være i første omgang – de flyder ovenpå, når man hælder vand over. Smart!
  3. Kog bærene i 15 – 20 minutter. Rå hyldebær er giftige!
  4. Si skallerne fra og klem det sidste saft ud med fx bunden af et glas.
  5. Smag saften til. For – helt ærligt – den smager ret fladt i sig selv. Sødt og surt og måske lidt stærkt skal der til, så gå amok i sukker, honning, æblejuice, andre slags bærsaft, citron, finere eddike. Etc. Og så lige et drys chili 🙂
  6. Nyd hyldebærsaften med ske, sure æbler og bløde cornflakes som i min barndom eller i et krus med et ekstra skvæt varmt vand.
  7. Frys eventuelt resten af saften ned

Hyldebær

Du kan følge Plantesmilet på bloglovin, facebook og instagram

Læs også

2 Comments

  • Reply
    Signe
    22. september 2016 at 15:28

    Jeg får helt lyst til rusk og kulde af at læse dit indlæg om hyldesaft! Jeg plejer at servere det med et skvæt mørkt rom, det bliver oplevelsen ikke ringere af;-)
    Hyggelig blog, du har!

    • Reply
      Plantesmilet
      22. september 2016 at 16:26

      Tak, og i lige måde forøvrigt! Jeg må lige prøve det med rommen, når jeg er færdig med at være gravid 😛

Leave a Reply