Livet

I øvrigt #13

 • Er Musen endnu engang syg, og jeg har selv nået at blive slemt forkølet og rask igen to gange, siden sidst. Så-deeet.
 • Udnyttede vi en af de utallige forkølelser og det faktum at mælk smager rædsomt når man er syg, til at vænne ham fra natflasken uden at han overhovedet opdagede det. Not with a bang but with a sniffle.
 • Nåede vi faktisk at være raske alle sammen samtidig nogle dage i ferien, og på grund af den sibiriske kulde kastede vi os ikke ud i vores sædvanlige feriesport: Den Timelange Travetur. Og når man ikke gør det, viser det sig, har man uendelig tid til at sidde i eller foran en sofa og snakke og drikke kaffe og kigge i billedbøger.
 • Tror jeg Musens lykke ville være gjort, hvis vi kunne sidde lænet op ad sofaen og læse Mimbo Jimbo hver dag, hele dagen. Nøj, han var glad.
 • Kunne jeg til gengæld godt mærke, at min hjerne gik i uld hen omkring tredjedagen …
 • Var det helt rart at komme tilbage på arbejde og konstatere at jeg har sådan rigtig godt gammeldags travlt. Ikke urealistisk travlt, mere sådan hvor man skuer ud over sin kalender, tager en dyb indånding og en slurk kold kaffe og brummer, “det nåååhr vi” med samme rolige fynske stemme, som den taxachauffør, der sidste efterår reddede mig fra Nyborg til Svendborg Færgehavn på minuttet og uden at overskride en eneste hastighedsgrænse.
 • Er det mit økonomiske mål i livet altid at have råd til en taxa. Spar på femørerne, og lad taxameteret rulle, som man siger.
 • Blev der skrevet både klogt og det modsatte i anledning af Kvindernes Kampdag. Den bemærkning jeg har haft sværest ved at slippe igen, forekom i VU-formand Jakob Sabroes debatindlæg i Politiken 8. marts (som jeg ikke kan linke til?!) Det drejer sig om påstanden om at løngabet mellem kønnene blandt andet skyldes, at kvinder påtager sig mange opgaver i familierne. Det fik mig til at tænke på Dr Bagges anagrammer, hvor hovedpersonen reflekterer over, at vigtige beslutninger bliver truffet på samme måde, som når nogen rækker én en paraply. Så tager man imod den, ligemeget om man står og mangler.
 • Skal I læse Dr Bagges Anagrammer.
 • Er ovenstående ikke kun møntet på unge børnefamilier men også på de ældre generationer. Jeg har mange lidt ældre kvinder i min familie, og groft sagt går den sidste halvdel af deres liv med at pleje aldrende forældre og svigerforældre, dernæst ægtefællen, dernæst ældre søskende, syge venner osv – sideløbende med børn og børnebørn.
 • Må jeg lige gribe i egen barm med hensyn til kønsroller og opgavefordeling. For jeg forventer jo faktisk også at mænd påtager sig opgaver af mere teknisk art. Som fx at få en arbejdscomputer op at køre. Eller få et barnesæde spændt fast bag i en bil … Jeg laver helt automatisk det halve skridt baglæns, hvor jeg står og tripper lidt og siger næh, og tusind tak, og sig til hvis jeg skal gøre noget!
 • Bed ovenstående mig rimeligt kraftigt i røven i går aftes, da jeg var alene hjemme med et pludseligt meget sygt barn, der skulle på skadestuen, og taxachaufføren hverken kunne eller ville sætte sædet fast. Jeg havde INGEN anelse, og diagrammet kunne lige så godt have været på oldegyptisk. Jeg fik gjort et eller andet, men kunne ikke engang bilde mig selv ind, at det var det rigtige …
 • Har han halsbetændelse, den lille, og ligger nu og storsnorker om kap med vinterstormen udenfor.

<– Forrige ‘I øvrigt’ – Næste ‘I øvrigt’ –>

2 Comments

 • Reply
  Dorthe
  16. marts 2018 at 17:18

  Du rammer plet med dine bemærkninger om de ældre kvinder og de opgaver de påtager sig. Sådan ser det også ud i min familie.
  Til gengæld har jeg også set, at når matriarken falder fra, så falder familien fra hinanden!

  • Reply
   Plantesmilet
   16. marts 2018 at 17:38

   Ja, det sker desværre. Men måske ville færre familier glide ud uden ‘mor’, hvis resten af familien var mere i træning med at huske at ringe, arrangere påskefrokost osv ..?

Leave a Reply