Livet

I øvrigt #5

 • Er dette min sidste dag ‘alene hjemme’ på barsel. Jeg planlagde at fejre det ved at droppe mit hoved-barselsprojekt, Den Tømte Opvaskemaskine, og udnytte hele Musens formidagslur til at sidde i en solstråle på terrassen. Musen fejrede ved at droppe formiddagsluren.
 • Ville jeg ellers have haft udsigt til det mest perfekte højbed. Krydderurter for the win!
 • Har jeg givet farvelkage på mit nu tidligere arbejde. Og endnu en gang konstateret at farvel-og-på-ikke-gensyn-bortset-fra-på-de-sociale-medier er en underlig social situation.
 • Er min mødregruppe nået til det stadie, hvor vi uden videre går i hinandens køkkenskabe og spørger til parforhold og pinlige kropsfunktioner. Og slutter hver session af med et ‘Jeg håber da vi ses igen’. Det er også en underlig situation.
 • Er det, sådan i det hele taget, underligt at have været på barsel i (næsten) et helt år. Både fordi det ikke har føltes som 365 dage, og fordi det ikke har føltes som et år med årstider og højtider. Jul blev markeret med et stykke and, nytår med et stykke kransekage, sommerferien var en forlænget weekend på Ærø. Sommeren har ikke føltes som sommer, sådan vejrmæssigt, og alle de der årstidsbestemte aktiviteter i bibliotekarfaget har jeg kun hørt om andenhånds. Jeg mangler holdepunkter!
 • Ville jul og nytår være meget mere overkommelige, hvis man satte ambitionsniveauet ved and og kransekage hvert år …
 • Har vi været til en super hyggelig og absolut overkommelig sti-fest i kolonihaven, hvor værtsparet helt uironisk havde sammensat en helaftensplayliste kun med østrigske schlagere. Friskt, alligevel!
 • Elsker min søn østrigske schlagere, viser det sig.
 • Skal far og søn begynde til rytmik i næste uge. Jeg ville ønske jeg kunne sidde som en flue på væggen og elske dem. Men jeg bliver nok hjemme og sover længe.
 • Har jeg ikke en klud at tage på, når jeg starter på arbejde om et par uger. Jeg har hverken tid, råd eller lyst til at shoppe amok, så i stedet har jeg grovsorteret mit gamle tøj og repareret det, jeg ville gemme: Syet knapper i, skiftet lynlås, ordnet en itu-jokket gåslids, fjernet det der mavebælte fra mine ventebukser. Det er svært tilfredsstillende.
 • Prøver vi at mindske vores madspild ved hjælp af lidt den samme metode: Væk med det vi ikke bruger. Det vil hovedsageligt sige syltetøj.
 • Er det derfor en positiv ting for kampen mod madspild og dermed den bæredygtige udvikling, at jeg tog en syltetøjsglas til frokost. Basta!
 • Er jeg kommet med i et bloggernetværk af seje damer, der også går ind for bæredygtighed.

<– Forrige ‘I øvrigt’Næste ‘I øvrigt’ –>

No Comments

  Leave a Reply