Livet

I øvrigt #60

  • Var hjemturen fra Ærø om muligt endnu mere hæslig end udturen. Fx missede togbussen forbindelsen i Ringsted. Hvilket ikke var vildt overraskende når man så hvor kort tid der var sat af til 2 x skifte plus køretur i myldretidstrafik. Og *netop* derfor havde det været så fint hvis DSB havde forberedt et lillebitte informationsdryp om hvordan det forholdt sig med pladskrav og orangebilletter og hvor man sådan ellers kunne lede efter noget transport videre.
  • Har vi siden taget revanche med en hyggelig uge i kolonihave drysset med stilfærdige vennebesøg og et par kulturelle indslag. Det foreløbige højdepunkt var en tur til Arken i Ishøj. Det var ren optur lige fra min søn – der traditionelt set skal bearbejdes intenst i halve timer før han ser pointen med at forlade huset for fx at gå på legeplads – sagde ‘det gider jeg godt’ og gik ud og tog sko på, til samme søn fire timer senere kun kunne lokkes til et stykke kage i den glimrende café, hvis vi lovede han måtte se sin yndlingsvideoinstallation en sidste gang bagefter.
  • Må han have arvet den der sans der kan mærke kunst, fra sin far. Han *føler* også alt muligt intenst slige steder. Selv er jeg mere på det plan hvor jeg læser alle skiltene og behandler dem som små eksaminer i kulturhistorisk paratviden. Hvordan ligger årstallet fra diverse kendte krige, og hvilken etnicitet antyder mon kunstnerens efternavn? Fascinating, captain ..!
  • Har vi diskret udfaset klapvognen, og det går så godt. Vi har desuden introduceret offentlige toiletter, og det kører også, så længe vi sværger ved alt vi har kært at der ikke forekommer ‘larme-knapper’ som man kender dem fra tog-toiletter. At gå selv ind i offentlig transport arbejder vi på. Lige nu er vi på det stadie hvor han selv træder (og benægter at han gør det!) men en af os lige har en arm om maven på ham af hensyn til den bundløse slugt mellem tog og perron.
  • Forsøgte jeg at ride videre på bølgen og udbad mig at gå alene på toilettet fra nu af. Her er vi så endt på et lidt uskønt kompromis hvor sønnike står uden for døren og ‘holder øje ked om der kommer en nabo’, hvilket han så opdaterer mig på en gang i sekundet.
  • Skulle jeg lige nå en lynhurtig Kviktest mellem to busser på Ballerup Station den anden dag. Og valgte at være storsindet og ikke kap-gå mig foran de to ældre mennesker der som de eneste andre var på vej i samme retning. Kun for at opdage at de var italienere og skulle registreres og have oversat og forklaret. Hvorefter det viste sig at den ellers professionelt apatiske unge kvinde ved velkomstbordet havde italienske aner og en trang til at støve modersmålet af. Ligesom den unge mand der tog imod de færdige test men lige havde tid til en pause, også havde det.
  • Skal jeg have første stik i morgen og kan næsten ikke vente.
  • Skal jeg have andet stik to uger før termin i forbindelse med at min kæreste arbejder aften-weekend, og er lidt mere tvivlende over for det arrangement …

No Comments

    Leave a Reply