Bæredygtig hverdag

Juletraditioner søges. Ikke for besværlige, tak!

Mit eneste stykke julepynt. Måske har vi et søm det kan hænge på?

I år har vi fri i julen. Dobbeltfri. Vi skal hverken arbejde (okay, min kæreste skal én dag, men det er meget billigt sluppet) eller vestpå. Så bare os tre, hjemme i Buddinge. I sådan noget som eleve dage. Det er vildt, og vi har meget brug for det efter et efterår med lidt for meget drøn på.

Men. For der er jo altid et men. Vi har ikke nogen traditioner. I morgen er anden søndag i advent (er det ikke?!). Vi har ikke udført en eneste julet julet handling endnu, og jeg kan ikke se det ske, heller, bortset fra et par gaver og en andesteg d. 24.

Jeg er sådan set ok med det niveau. Men min kæreste, der muligvis er en mere eftertænksom forælder end mig, eller også ligger han bare mere under for samfundets normer, mener at vi bør jule for vores søns skyld. Bare lidt. Hans umiddelbare bud er et plastikjuletræ. Jeg er i tænkeboks.

En pakke klejner, måske ..?

Forrige indlæg
Næste indlæg

8 Comments

 • Reply
  Lisbeth
  9. december 2018 at 7:56

  Et lille rigtigt juletræ, som I pynter sammen med musen. Jeg ved godt, du ikke gider, men så er der lidt gode minder for den lille at huske tilbage på. I kan også bage lidt (bare lidt) julesmåkager.

  • Reply
   Plantesmilet
   9. december 2018 at 9:34

   Egentlig tror jeg ikke han kommer til at kunne huske meget fra i år, han bliver først to på tirsdag (!). Men ja, et eller andet hyggeligt og så prøve at undgå at gå i det der mode, hvor man bager syv slags småkager, tre dåser af hver.

   • Reply
    Plantesmilet
    9. december 2018 at 9:38

    Det lyder egentlig meget hyggeligt! Og vigtigt med forventningsafstemning. Jeg er slem til at sige ja til alt, når jeg har for travlt i forvejen. Sidste år blev vi hevet fra Herodes til Pilatus fordi alle skulle se barn, og så med en stærkt dement svigermor og en døende farmor oveni. Jeg var grædefærdig, da vi kom hjem i sikkerhed.

 • Reply
  Anette
  9. december 2018 at 8:47

  En tur i Zoo for at få juleaften til at gå, når tiden går for langsomt. Det gjorde vi altid da ungerne var små. Helt vildt hyggeligt. Og ellers BLIV VED med at springe over, hvor gærdet er lavest. En anti-stress-jul er klart det bedste!

  Vi gør i øvrigt det i starten af julen, at vi ser på hinanden alle 4 og afstemmer, hvilke aktiviteter vi har lyst til og så programsætter vi disse i løbet af måneden, så det hverken bliver for meget eller for lidt.

 • Reply
  Eva
  9. december 2018 at 13:26

  En god gåtur, hjem til noget varmt (te, kaffe, chokolade, gløg) og så æbleskiver eller småkager, Irmas jødekager er bare de bedste, jeg har hverken fået eller lavet nogle, der var bedre.
  Før i tiden valgte vi en drik, som vi så fik alle dage i advent, jeg gjorde også meget ud af kransen, ikke fordi jeg er speciel kristen, mere fordi jeg har et lidt anstrengt forhold til juleaften.

  • Reply
   Plantesmilet
   10. december 2018 at 10:21

   Det lyder godt nok hyggeligt!

 • Reply
  Katrine Lund Løje
  10. december 2018 at 11:48

  Hvad med at lave hjemmelavet julepynt? I kan jo finde ting i naturen, som I kan bruge. Kogler, blade, sten og den slags. Stenene kan I f.eks. tegne julemotiver på 🙂

  • Reply
   Plantesmilet
   11. december 2018 at 13:43

   Jooo, det er sådan noget der lyder rigtigt hyggeligt og sikkert også er det … Jeg kan bare mærke, at de der ekstra timer til at lave noget særligt ikke opstår på magisk vis bare fordi det er december. Tvært imod, fordi både mit og min kærestes arbejde kører på fuld bulder nu på tredje måned, og vi begge (faktisk alle tre, heldigvis :-)) er typerne der går lidt i hi og sover meget her i den mørke tid. Og når der så er en time eller to til fri leg, så bliver jeg måske lidt trodsig og vil heller videre med mine ‘egne’ projekter (haven, bloggen, sytøjet …) end den der jul alle andre har gang i. Men jo, hvis min søn en dag kommer hjem og foreslår en tur i skoven efter grankogler, er jeg helt på!

Leave a Reply