Havebrug og selvforsyning

Knoldselleri, dag 22 – dommens dag!

Udtynding af spirer er ikke min yndlingsbeskæftigelse – men det skal jo gøres. I dag var dommens dag for de små knoldsellerispirer. 

Jeg bredsåede de bitte små frø hen over de små rum i min root trainer med det resultat at der i nogle af rummene voksede en eller ingen – i andre en hel klynge. Og det går ikke, hvis de skal vokse sig store og stærke. 

I dag har jeg derfor hevet de fleste spirer op, sådan at der kun vokser én plante (den største) pr rum. Hvis mit formål havde været at ernære en hær, havde jeg forsøgte at lempe de overskydende spirer op med en pind og plante dem et andet sted. Men forsvaret har ikke efterspurgt mine rodfrugter, så de røg bare ud. 

De overlevende spirer ser lidt splattede og ensomme ud, men skal nok klare den. 

Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  marie
  16. marts 2017 at 8:36

  Imponerende at du sår dem selv. Vi køber dem som udplantningsplanter, og i 2016 var udbyttet rigtig stort.

  • Reply
   Plantesmilet
   16. marts 2017 at 10:47

   Hæ, egentlig har jeg ikke tålmodighed og logistisk sans til forspiring, men jeg vandt frøene, og min kæreste overtalte mig til at prøve. Egentlig er det meget sjovt!

Leave a Reply