Havebrug og selvforsyning

Knoldselleri dag 79 – flyttedag

Fra et havesynspunkt kan april 2017 bedst sammenlignes med en gryderet der holdes klar i det uendelige til de gæster der aldrig kommer. Alt og alle var SÅ klar til sol og varme, og der skete bare ikke!

Derfor henslæbte sellerispirerne også en mere og mere kummerlig tilværelse i root traineren i vindueskarmen, mens jeg hele tiden håbede at kunne overføre dem til haven. 

I sidste uge gav jeg op og pottede dem op i små potter som jeg satte i skuret. En forespørgsel på Praktisk Økologis Facebook-gruppe blev ret enstemmigt besvaret med ‘vent til sidst i maj eller først i juni’.  Og SÅ. længe kunne de umuligt klare den i root traineren!

Knoldselleri er lidt specielle at flytte, da de skal plantes højt, eller sætter de ingen knold. Jeg var lidt i tvivl om hvor højt, men endte med at lade  de allerøverste små hvide rødder være fri. 

Skuret hvor de står, har gennemsigtigt plastiktag, og er faktisk ret lunt og lyst, og i kombination med den ekstra plads og næring har det allerede haft en god effekt på spirernes kulør. 

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply