Havebrug og selvforsyning

Køkkenhaven 2014 – deciderede fiaskoer

Fiasko er måske et stort ord at bruge, men i hvert fald er der nogle ting, der slet ikke har fungeret i år …

New Zealands spinat

Den skulle forestille at kunne klare varmen, da den almindelige spinat var gået i stok. Men den spirede ikke. Måske har det været for varmt.

Halvdelen af kartoflerne

Halvdelen spirede nok så fint, den anden halvdel gjorde ikke. Vi satte nye i hullerne, og de spirede da, men uden at sætte kartofler. Overhovedet. Det var en trist dag, da vi måtte rode skabet igennem efter ris, efter at have rodet bedet igennem efter kartofler …

Rabarber

Jeg troede ikke, rabarberdykning kunne mislykkes, men såmænd! Sæsonen startede ok, men siden midt i juni er den kæmpestore rabarber, vi overtog, plus de to små, mine forældre kom med, sygnet mere og mere hen for nu at være reduceret til knold og spæde blade. Og indrømmet, jeg har ikke vandet ret meget, men tanken om ligefrem at skulle passe en rabarber er også lidt langt ude.

Drivhuset

Tilsidst den pinlige lille affære med drivhuset, der er placeret i skyggen. Der er tomatplanter i, og de har det væsentligt ringere end frilandstomaterne. Hvilket blandt andet giver sig udslag i, at de ikke giver nogen tomater.

Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Janne
  9. september 2014 at 9:42

  Jeg tror egentlig at din rabarber udviser helt normal opførsel… min gør i hvert fald det samme! Bladene på min rådner også helt væk i løbet af sommeren.

  Sådan som jeg har forstået det, så høster man stængler i foråret og lader så rabarberen stå frem til sensommeren og samle kræfter, og så kan man med lidt held høste forsigtigt igen. Men rabarber er mægtig sultne, så den vil sikkert have godt af en gang gødning. Jeg har givet min ormekompost og det så den ud til godt at kunne lide 🙂

  • Reply
   Plantesmilet
   9. september 2014 at 14:26

   Tja, tjo, måske skal jeg ikke være så bekymret … Det virker bare voldsomt, at den er gået fra en god kubikmeter til dårligt nok at kunne ses. Jeg må prøve med noget kompost.

Leave a Reply