Haven

Køkkenhaveplaner vol II (kan det betale sig …)

Mormors visdom

Nyspirede kartoffelplanter

Nyspirede kartofler

I dag snakkede jeg med min mormor, som er 79, meget havekyndig og meget jysk. Da hun var kommet sig over, hvor meget vi havde betalt for kolonihaveherligheden, kom hun ind på, at der jo er nogle ting, det kan betale sig at dyrke og andre ikke. Altså sådan rent økonomisk. Hun nævnte persille, kartofler og løg som must-haves i den forbindelse. Mit umiddelbare gæt ville have været, at besparelsen ved at dyrke selv ville være større på varer, der er dyrere i handlen. Bær og sådan noget. Men dem har hun nok aldrig overvejet at købe i en butik …

For hvis det ikke handler om produktion, så er det jo noget andet. Livsstil, fred i sindet, bevidst forbrug. Rent københavneri med andre ord. Hvilket vel er ok, så længe formen ikke helt kvæler indholdet.

Bæredygtighed Northside-style

I det mindste er min små-amatøriske køkkenhave ikke så slem som dette projekt fraFrøbomber på Northside North Side-Festival. Som belønning for ikke at smide skodder, fik man mulighed for at smide en håndgranat fuld af blomsterfrø (går jeg ud fra, det er vist formålet med en seed bomb). Midt på festivalpladsen. Så med mindre festivalen går nedenom inden næste år, bliver de jo bare trampet ned. Tøh!

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply