
Opskrift på nem mirabelle-crumble
Hvad byder man uventede gæster? Det kunne fx være denne supernemme mirabelle-crumble. De fleste ingredienser er sådan nogle, man har på lager, og er det ikke lige sæson for mirabeller, kan du bruge blommer, kirsebær, æbler eller lignende i stedet.
Ingredienser
- 1/2 liter udstenede mirabeller
- Lidt mel
- 1/2 liter havregryn
- 1/4 liter sukker
- 4 - 5 store spiseskefulde smør eller smørbart
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skyl frugten og tag stenene ud
- Drys lidt mel over frugten og kom blandingen i et ildfast fad
- Kom havregryn, suker og smør i en skål og smuldr det mellem fingrene
- Hæld smulderet over frugten, tryk det hele lidt sammen og sæt i ovnen
- Bag kagen i cirka 30 minutter
Noter
Alt efter årstid kan blommerne udskiftes med rabarber, solbær, ribs (så skal der cirka dobbelt så meget sukker i), eller hindbær, brombær, kirsebær (så skal der lidt mindre sukker i).
Serveres som den er eller med creme fraiche, skyr, yogurt eller hvad man lige har i køleskabet - eventuelt rørt op med lidt vaniljesukker, hvis det skal være rigtigt godt!
2 Comments
Marianne
29. august 2018 at 19:33Nemt og lækkert – og nærmest sundt! Den vil jeg bruge i fremtiden 🙂
Lidt nødder gør heller ingen skade, tænker jeg
Plantesmilet
29. august 2018 at 19:41Jeg tror faktisk nødder kunne være en skøn modvægt til det syrlige. Prøv det!