Haven

Komposten. Nu omstukket og beluftet.

KompostKompostprojektet fortsætter. Nu er ormene i hus, men endnu muntrer de sig i en separat spand mest med husholdningsaffald. Dels fordi den store kompostbeholder virkede som en tabersag, dels

fordi de er så små og undseelige og ikke til at holde øje med, hvis de kommer ud i sådan en stor beholder. De må godt blive lidt flere først, så der er nogen at kravle væk af!!!

Nå, men min tante, som  er en dreven kompostør, har givet mig følgende råd (og et par fine brochurer) om at få komposten på ret køl:

  1. Den skal omstikkes
  2. Den skal beluftes med en belufterstok
  3. Den skal have en gang benmel

Færdig kompostJeg startede med at ‘stikke om’. Mange komposteringsvejledninger bliver lidt for videnskabelige (læs besværlige) for mig, men i følge tantens brochure består en sådan omstikning simpelthen i, at man vælter indholdet af komposten ud, blander det lidt, og vælter det ned i beholderen igen. Til at overkomme …

Og sørme om ikke der gemte sig en del humus (med et m, tror jeg) inde bagved de mumifiserede egeblade. Jeg blandede det formuldede med det intakte og pøsede det til med vand. Logisk set burde det få det hele til at rådne!

Belufterstokken anede jeg ikke, hvor jeg skulle få fat på. Men tada! Der lå en smidt ind i hækken bag komposten – man har da lov at være heldig. Jeg tror aldrig, jeg har set en i en butik. Eller for den sags skyld hørt ordet ‘beluftning’ før!

Benmelet venter jeg lidt med. Internettet er vagt med hensyn til, om det overhovedet er lovligt at bruge som gødning længere og øh, det lyder lidt ulækkert …

Timian gødet med kompost

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply