Haven

Masser af solbær

Nyplukkede solbær

Det går bedre og bedre med at få udnyttet havens afgrøder. I dag startede projektet lidt bagvendt med en konstatering af at solbærbusken havde det skidt: Småvissen med mange halvtørre bær. Den har ellers ydet trofast hvert år – på trods af at vi endnu aldrig har tilbudt den hverken vand, gødning eller beskæring. Nu havde den så åbenbart nået en grænse.

Gammel solbærbusk der trænger til beskæring

Jeg fattede saven og skar med ret hård hånd alle gamle skud væk – velsagtens to tredjedele af planten. Det afskårne blev delt i tørre skud til haveaffald, friske skud til komposten og  skud med bær, der egentlig godt kunne bruges, hvis man gad plukke dem.

Her træder min far ind på scenen. Han og min mor dyrker den særlige jyske tradition (hovedsagelig holdt i hævd af den ældre generation) kendt som Den Spontane Københavnertur. Og efter sådan en lang køretur var der intet han havde mere lyst til end at pille bær af grene (!). Da de et par timer senere kørte i retning af min brors lejlighed, havde jeg 2,5 kg bær, og så hænger de bedste jo strengt taget tilbage på busken.

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply