Livet

Med Musen og Mor på nye eventyr

Sidder i min venindes ekstra-hus på Ærø mens mørket falder på udenfor og en i det store hele lykkelig omend feberhed Mus leger med sit yndlingstog ved siden af i sofaen.

Vi er taget herover fordi … jeg havde et par feriedage. Og så havde jeg en forestilling om at At rejse alene med barn falder i kategorien af ting, der virker sværest første gang. Hvo intet vover, plasteret hurtigt af, alt kan læres. Osv.

Det er gået meget godt, hvis man ser bort fra at hveranden færge er aflyst (specifikt dem vi skulle ud og hjem med, aka dem der passer med toget) hvilket jeg først opdagede på Hovedbanen. Fordi rejseplanen kun opdaterer færgetider en gang om året und nicht wieder. Og at Musen modbeviste min teori om at han efterhånden godt ville kunne sove i klapvognen hvis ikke barnevognen var en mulighed, så jeg ikke behøvede blive ved med at slæbe det tunge skrummel med. Det kunne han ikke, og reducerede derfor sin lur i fredags fra op-mod-tre-timer til tre minutter. Og så altså fik 40 i feber midt i det hele.

Vi har set på vand og set på skibe og spist hos min veninde og hendes kæreste og delt seng i fuld fordragelighed.

Jeg var ved at dø af fomo-by-proxy (og lidt bare fomo) før, da veninden skrev om vi ville ned og se hendes mands kutter lægge til og fiskekasser og en truck og hvad ved jeg. Men vi blev i sofaen og har vist aldrig haft det hyggeligere.

Hvis nogen spekulerer over, hvad man skal pakke til tre overnatninger med et barn, uden at det bliver for tungt at slæbe, deler jeg hermed min pakkeliste. Den er faktisk endt med at passe meget godt. #selvtak

Husk dog, at jeg kun når den bedstemor til anklerne, som jeg mødte i færgekøen. Hun skulle passe syge børn en weekend og medbragte et strikketøj, en tandbørste og en flaske gin (!)

Pakkeliste

Underholdning til barn:

 • To billedbøger,
 • et styk legetøj,
 • en bamse,
 • sut

Tøj til barn:

 • Hvad han havde på hjemmefra
 • Fire x underbusker, strømper og undertrøjer
 • To x rene bukser og bluser
 • Overtøj, dvs gummistøvler, regnbukser, varm trøje, termojakke, handsker og hue (Ikke flyverdragt, da vejrudsigten sagde lunt, og den fylder ad H til)

Desuden til barn:

 • Termometer, panodil og bronkitis-medicin (Thank Christ!)
 • Tandbørste og -pasta
 • Pusletaske samt 26 bleer (Tallet bunder i en kompliceret worst case-udregning, jeg ikke kan huske)

Underholdning til mor:

 • Bog, notesbog, strikketøj og tablet

Tøj til mor:

 • Hvad hun havde på hjemmefra, inklusiv vinterjakke og varmt tørklæde
 • Rene strømper og underbukser
 • Ren t-shirt OG t-shirt til at sove i (Ja, to forskellige. Man har vel stil!)
 • Cardigan

Desuden til mor:

 • Toilettaske med det rent og skært nødvendige
 • Bind og diverse medicin

Alt blev pakket i en lille rygsæk, håndbagage-net og medium vadsæk. En anden gang smider jeg nok alt i spejderrygsækken for at have frie hænder og manøvredygtig klapvogn. (Året efter tog jeg samme tur med cirka samme oppakning pakket i en vadrerrygsæk og det var *meget* nemmere!)

Man kan diskutere det fornuftige i at have bleer med hjemmefra. Jeg ville bare undgå en gentagelse af sommerferien, hvor vi ankom i Sandvig ud på aftenen og opdagede, at den lokale købmand var lukket siden sidst, og vi derfor var nødt til at skrabe igennem med badebleer indtil vi kunne spæne til Allinge tidligt næste dag. Brugsen i Søby har det fint, men man kan jo rende ind i en ombygning, jævnfør færge-gate …

3 Comments

 • Reply
  Lisbeth
  4. november 2018 at 19:00

  Du er modig at tage med de offentlige til en ø og alene med et lille feberramt barn, al respekt her fra.
  Jeg bedstemor tog alene fra min ø til Hovedbanegården, det var efter min mening en bedrift, men ingenting ved siden af din rejse 🙂 Toget kørte to minutter før færgen var i land, resultat 1 time i Kalundborg.
  Hilsen Lisbeth

  • Reply
   Plantesmilet
   4. november 2018 at 20:01

   Øv! Den time var sikkert lige så træt og kold som vores halvanden i Svendborg den anden dag! Håber du blev vel modtaget! Og jeg kan forsikre at jeg var blevet hjemme, hvis han allerede havde været syg i fredags – og måske genovervejet planerne, havde jeg vidst det med færgerne. Meeen alt i alt har det nu været turen værd (så må vi se hvad min holdning er, når vi rammer Buddinge i morgen!)

 • Reply
  Dorthe
  4. november 2018 at 22:41

  Tak for listen, somjeg vil lade gå videre til min søster og niec(er)

Leave a Reply