Hverdagen

Mit eget lille æbleforsøg


Nu har jeg fået kigget lidt på det nummer af Praktisk Økologi, der fulgte med abonnementet. Og en af artiklerne handler om potentielle nye æblesorter. Altså de krydsninger, der måske kunne blive fremavlet, hvis der ellers var nogen, der såede frøene og holdt øje med, om de blev til noget ordentligt. Man skulle bare møde op i Pometet i Tåstrup, hente nogle frø, så dem og håbe på det bedste.

Tilbuddet om frø fra Pometet gjaldt desværre kun i starten af december. Men her i al julehyggen hos mine forældre i Jylland har jeg kunnet se til det fantastiske aroma-æbletræ, min farmor engang gav mig, og som definitivt er for stort til at flytte til Djævleøen 🙂 De allersidste (rådne) æbler fra i år er dog stadig på lager, så jeg har taget et par frø (der var overraskende få …), som kan få lov at spire hjemme i kolonihavenhaven. I følge Praktisk Økologi, skal de bare i en potte og ud og stå i vintervejret.

Fortsættelse følger, når frøene er sået i Ballerup …

Forrige indlæg
Næste indlæg

1 Comment

  • Reply
    Fire nyeæblesorter | Plantesmilet
    24. juli 2014 at 7:53

    […] først i januar såede jeg en håndfuld kerner fra det aroma-æbletræ, jeg engang fik af min farmor, og som har vokset sig stort og produktivt i […]

Leave a Reply