Hverdagen Kolonihaven

Mod bedre tider

Hvidløg, bønner, ærter, akelejefrø, solsikkefrø og linser

Næste års afgrøder?

Bloggen (og tilværelsen!) har handlet ret meget om kloak på det seneste, mens haven har fået lov at passe sig selv. Næsten. For jeg har faktisk forberedt mig en lille smule på bedre tider, når al muskelkraft og organisationstalent ikke skal bruges på huller i jorden og overvejelser om prisen på slamsugning.

For til næste år har jeg jo en have lige fra foråret af, hvor jeg kan boltre mig. Vildt!!! Og jeg kan lægge planer allerede nu 🙂

Frø

Frø af solsikker, akelejer, bønner, ærter og linser ligger klar til næste år. Jeg overvejede også squashfrø, men da de åbenbart (fortæller litteraturen) krydser sig lystigt med andre sorter, også giftige pyntegræskar, virkede det ikke som en god idé. Men aldrig  har jeg da følt mig så organiseret på den Camilla Plum-agtige måde, som da alle frøene var gemt i små kuverter! Så taler vi ikke om, at hytten flød med aviser med halvtørre solsikker og linser i flere uger …

Undervejs har jeg fundet (og deler hermed) metoden til at skille frø fra tomme skaller: Man stiller sig ud i haven og puster forsigtigt hen over skålen. Så svæver skallerne væk og frøene bliver. Voila! For linsernes vedkommende mosler man dem først i en fryseposer for overhovedet at få frøene ud af skallerne.

Hvidløg

Hvidløg skal (litteraturen igen!) sættes nu, fryse hen over vinteren og så høstes i forsommeren. Hvilket med ét slag forklarer, hvorfor de altid spirer i køleskabet (de tror, det er vinter), og hvorfor de ligesom går død for tidligt, hvis man sætter dem i jorden om foråret. Aha!

Solbær

Solbærbusken har været lidt af en helt i år. 4,5 kg bær plus nogle flere, vi ikke nåede at plukke. Så mere af det! (Hvilket, her når jeg skriver det, ikke giver mening. For hvorfor flere solbær, når vi ikke orker at plukke dem?) Anyhoo, jeg har brugt min mors metode til formering ved aflæggere: smid en sten på en gren. For så bliver grenen holdt mod jorden og slår med tiden rødder. Nemt! Nu får vi se, om det virker …

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply