Kolonihaveliv

Ny viden …

Vi begynder at kunne se enden på den manuelle udgravning. Dagens hovedmål var dog at installere den midlertidige septiktank, som naboen har konstrueret. Princippet er lidt som en støvsuger (det store rør er kabinettet, det lille slangen, der sluttes til afløbet, og posen er  – posen), der filtrerer alt fra, der har (ahem!) fast form, mens det mere flydende løber ud i tanken. ‘Støvsugerposen’ mente naboen så snildt kunne ryge i affaldet …

Septiske vanskeligheder

Her ses enkeltdelene, i fald nogen skulle få lyst til at konstruere en lignende. De kom dog aldrig i anvendelse.

Dele til en midlertidig septiktank
Kan dette blive til en septiktank?!?

For ak! Vores tank har ikke noget afløb i siden eller bunden. Og hvad er fordelen ved at skille skæg fra snot, når man alligevel skal have suget snottet op til sidst?! Ikke uden en vis lettelse droppede vi planen og accepterede en kommende udgift til endnu en slamsugning. Det går sgu nok!

Interessant viden om septiktanke

Mens vi baksede med at få dækslet tilbage på septiktanken, dukkede endnu en nabo op ud af det blå. Han kunne dele følgende interessante facts:

  • Gamle septiktanke har skam aldrig afløb.
  • Når man har pillet dækslet af sin septiktank, fordi man troede man skulle installere en dims i den, og ikke kan få det på igen, er det nemmest at lægge et bræt tværs over, lempe dækslet op på det og så trække brættet ud, mens to mand løfter.
  • I de gode gamle dage, da der ikke var afløb på septiktanke, smed man en død gris eller kat i fra starten. Så formuldede alting så glimrende, og tanken skulle næsten aldrig tømmes 8-/

Mysteriet om de nedgravede tønde

Mystisk tønde gravet ned i kolonihavens forhave
Hvorfor var denne tønde gravet ned i forhaven?!?

Nå ja, og så er mysteriet om den nedgravede tønde stadig et mysterium. Intet til- eller afløb, intet hul i bunden, ingen guldskat og intet lig (Den mulighed havde vi ellers diskuteret!). Bare en tønde fuld af det samme hårdt trampede ler og grus som resten af området. Hvorfor?!?

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply