Haven

Nye spændende bærbuske

Plantning af bærbuske om efteråretPlanterne er sponsorerede af Lundhede Planteskole, men betragtningerne er reelle nok 🙂

Jeg udvider produktionen af bær. Den gamle trofaste solbærbusk er ved at være, ja, gammel og den ribsbusk, jeg satte for et par år siden, er endnu ikke helt oppe i gear.

De nye spændende bærbuske har fået plads i ex-staudebeddet, der nu indeholder alt muligt spiseligt og flerårigt.

Plantetid

Det kriblede gevaldigt i mig for at plante allerede i foråret, men livet kom i vejen, og egentlig godt det samme!

For buske og træer har meget bedre af at blive plantet om efteråret! Her i oktober og ind i november skal de ikke holde en masse grønne blade i live i bagende sol. Til gengæld kan bruge den sidste varme i jorden til at sætte nye rødder og blive klar til næste år.

Det samme gælder for stauder og urter. Med den ekstra bonus, at planter, der bliver sat nu, får en del måneders forspring inden sneglene for alvor begynder at gnaske i maj og juni …

Så, det er bare om at komme igang – og det kan sagtens nås endnu! Faktisk ville jeg gerne selv have ventet lidt, men der ER en grænse for, hvor længe gravide damer orker at grave huller i jorden, så jeg ventede til efterårsregnen satte ind, og må så være god til at vande det næste stykke tid.

Læs mere om at plante buske på Havenyt.

Postordreplanter

Som ikke-bilejer kan indkøbet af alt større end en timianplante være lidt af en logistisk udfordring.

Sådan cirka alle andre varer får vi glad og gerne leveret – men levende planter ..?

Jeg må sige, det gik godt. Lundhede Planteskole leverede på et par dage, posten satte pakken på terrassen, og jeg kunne tøffe forbi dagen efter og befri planterne, der ikke så ud til at have lidt under indespærringen.

Sjove nye sorter

Og hvad blev det så? Jo, når man endelig har mulighed for at sætte sig ud over den nærmeste planteskoles udvalg, kan man jo lige så godt sprælle lidt. Og hos Lundhede har de virkeligt imponerende mange sjove sorter at vælge imellem.

Så jeg endte med:

  • en sortbladet hyld (pænt!)
  • en ribs med hvide bær (sjovt!)
  • en sen solbær (praktisk!)
  • en boysenbær, som er en tornløs blanding af solbær og hindbær (sært!).

Nåja, og så lige en spansk kørvel, som er en lille grøn bregnelignende ting, der smager af bolsjer.

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply