Havebrug og selvforsyning

Nyt isenkram til komposten

Kompostspand fra Pulito og poser fra Helsebasen

Jeg har opgraderet på kompostfronten. Det føles nemlig helt forkert at smide kartoffelskræller og kaffefiltre direkte i skraldeposen, når man har vænnet sig til at kompostere og lave gødning ude i kolonihaven. Og jeg skal nok få brug for gødning til sommer.


Så planen er denne: Organisk materiale komposteres i denne skinnende fine, garanteret lugtfrie kompostspand (fra Pulito.dk), hvorefter det transporteres ud i haven, når vi alligevel skal afsted, i de afbillede biologisk nedbrydelige (!) poser fra Helsebasen.dk. Og nej, jeg vil ikke fortfarende købe poser i dyre domme på nettet. Jeg ville bare gerne hurtigt i gang med mit lille projekt, og nu har jeg lidt tid til at gå og snuse i butikker …

PS Jeg er stadig overbevist om, at det er forbudt at transportere kompost mellem adresser. Hvilket gør mig til systematisk lovbryder. Who should have thought!

PPS I betragtning af prisen er det lidt irriterende, at lågets kulfilterindsats er lidt ‘daller’ i det og gerne vil falde ud. I hvert fald indtil jeg bøjede lidt i den med en tang …

3 Comments

 • Reply
  Katinka Raabymagle
  18. januar 2014 at 9:06

  Den spand skal jeg lige checke, for har en lille spand med lidt funktionsmæssige udfordringer under vasken til komposten.
  Men som dig går jeg klart ind for kompostering. Giver mening at affald bliver til god jord og ikke blot ryger på lossepladsen.
  Og måske du begår en lille ulovlighed, men i mit univers er lidt civil ulovlighed helt acceptabel i miljøhensynets tegn. Her i kommunen hvor jeg bor er der SÅ mange sindsyge regler, som skal gøre det besværligt at tænke bæredygtigt, mens man gladeligt slynger havegifte over diverse diske. Begriber det ikke! Virker som om man flere steder frygter kompostlugt betragteligt mere end giftjord!
  Dejlig dag i fornuftens tegn fra
  Katinka Raabymagle

 • Reply
  Jeg lever i et økologisk mareridt! | Plantesmilet
  22. november 2014 at 10:57

  […] det sig nemlig, at det ikke var helt uproblematisk at samle skraller og kaffegrums sammen i den fine lille spand og tage dem med ud i komposten i haven. Kort fortalt fik vi det ikke gjort tit nok. Og selv om det […]

 • Reply
  Klar, parat, altankompost - PlantesmiletPlantesmilet
  16. marts 2015 at 11:05

  […] har jo før prøvet at få gang i noget kompostering af grønt affald. Det startede godt. Men blev lidt klamt. Men jeg tror det kommer til at gå bedre denne gang fordi vi ikke skal […]

Leave a Reply