Hverdagen

En oase ved Nørrebro Station

Højbede i byhave

Når ikke lige vi er i haven eller på anden vis ude at føjte, bruger vi Nørrebro Station morgen og aften. Et køligtgrønt stykke 30’er-arkitektur i en malstrøm af metrobyggerod, dødscyklister og grønthandlere, der har bredt sig ud over alle fortove. Som regel indstiller jeg blikket på uendeligt og prøver at kommer derfra så hurtigt som muligt.

Men ikke i tirsdags. I tirsdags valgte jeg at købe ind i den anden grønthandler, den nord for banen, og på vej tilbage til sydsiden ad passagen ved Ørnevej, øjnede jeg bag en halvåben gitterlåge dét, vi herhjemme kalder et ‘what the fuck-skilt’. Og hvor der er what the fuck-skilte, er der offentlig adgang. Eller i hvert fald et argument for, at man troede, der var …

Så jeg daffede ned ad den smalle, mennesketomme smøge omgivet a stablede skibscontainere og med højbanen oppe til den ene side. Jeg havde ikke gået mange skridt, før kaosset bag mig føltes meget, meget fjernt, og jeg i stedet befandt mig i et undreland med spor af nyligt tømrerarbejde (Vist endda et FabLab, som i fabrication og ikke fabulous, som jeg ellers altid har troet!). Og af kaffebrygning, pizzabagning og en forkærlighed for skæve vinkler og genbrugsmaterialer. Der var et drivhus, to høns bevogtet af et sømmonster og allerbagerst en lille byhave, hvor en gruppe alvorlige fædre med små børn sad om et bål. Turen kan anbefales!

Containere ved Nørrebro Station
Skærebord i Fablab ved Linjen
Monsterhovede af brædder og søm
Høns i linjens byhave
Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply