Haven

Om permasalat og terrassetøfferi

Da jeg beplantede krukker og plantekassens på terrassen ved rækkehuset, var succeskriterierne at det skulle være nemt at passe, og at man til enhver tid skulle kunne plukke krydder til en gryderet og fyld til en salatskål.

De to første kriterier har længe været opfyldt – jeg bruger vel en time pr halvår på at luge og gøre ved, og selv i den allermest sibiriske kulde kan der findes timian, salvie og vintersar.

I dag lavede jeg så årets første terrassesalat: flerårig kål, blodsyre, Sankt hans-urt, spinatranke, pibeløg og kinesiske purløg vendt med olie-eddike og helt perfekt til kartoffelmos med sovs. Mums!

Imens jeg plukkede havde jeg mit ikke-specielt-syge-barn tøffende om benene i himmelhøjt humør. Og bevares, han pillede ved en bi (!) og en brændenælde, og væltede kosten og kravlede ned ad betontrappen med hovedet først – men uden at blive hverken stukket, brændt, kvast eller stå på hovedet.

Vi skal nok få glæde af den terrasse!

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply