Maden

Opskrift på mirabelle-crumble

Der er noget særligt, næsten mystisk over mirabeller. Man ser dem aldrig på planteskoler og buskene gør intet væsen af sig når de står og putter sig i hegn og i skovbryn. Og så i august bugner de med gule, orange og røde frugter der ikke helt er blommer og ikke helt er kirsebær. I mængder ingen kan hamle op med, så de nærmest må skovles op fra cykelstier og veje. Og det er en skam, for de er faktisk rigtig lækre. Ikke rå, der er de faktisk lidt melede. Men tilberedt som i denne mirabelle-crumble er de både søde og aromatiske.

Denne opskrift på mirabelle-crumble gør stor lykke i kolonihaven. Vi er velsignede med rigtig mange mirabelletræer på de der lidt glemte stykker jord der adskiller de forskellige foreninger fra hinanden. Kagen kan trylles frem på ret kort tid. Og lige bort set fra mirabellerne består den af ingredienser vi enten har på lager i forvejen eller kan hente i kiosken.

Opskrift på nem mirabelle-crumble

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Dessert
Antal 6

Ingredienser
  

  • 1/2 liter udstenede mirabeller
  • Lidt mel
  • 1/2 liter havregryn
  • 1/4 liter sukker
  • 4 – 5 store spiseskefulde smør eller smørbart

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skyl frugten og tag stenene ud
  • Drys lidt mel over frugten og kom blandingen i et ildfast fad
  • Kom havregryn, sukker og smør i en skål og smuldr det mellem fingrene
  • Hæld smulderet over frugten, tryk det hele lidt sammen og sæt i ovnen
  • Bag kagen i cirka 30 minutter

Noter

Serveres som den er eller med creme fraiche, skyr, yogurt eller hvad man lige har i køleskabet – eventuelt rørt op med lidt vaniljesukker, hvis det skal være rigtigt godt!
Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

  • Reply
    Marianne
    29. august 2018 at 19:33

    Nemt og lækkert – og nærmest sundt! Den vil jeg bruge i fremtiden 🙂
    Lidt nødder gør heller ingen skade, tænker jeg

    • Reply
      Plantesmilet
      29. august 2018 at 19:41

      Jeg tror faktisk nødder kunne være en skøn modvægt til det syrlige. Prøv det!

Leave a Reply

Opskrift Vurdering