Den seneste tid har jeg sat mig den udfordring hver dag at plukke en skålfuld skvalderkål og bruge den i køkkenet. If you can”t beat it, eat it, som man siger … Det er der kommet tre opskrifter med skvalderkål som hovedingrediens ud af.
Skvalderkål i sig selv smager … ikke grimt men heller ikke decideret fantastisk. Som gulerodstoppe, med et strejf af noget bittert. Og de skal absolut plukkes mens de stadig er blanke og bløde i bladene, de store skud er alt for grove og trælse. Sat sammen med noget salt, surt eller hvidløgsagtig synes jeg dg det får en fyldig, rustik smag der er mere interessant end fx spinat.



Fire opskrifter med skvalderkål
Grøn stuvning med feta og pinjekerner
3 portioner som tilbehør til fx laks
- 200 g skvalderkål
- Et lille bundt kinesisk purløg
- Lidt pibeløg
- Olie til stegning
- 50 g feta (helst den smuldrede slags)
- Et drys pinjekerner eller lignende
- Groft salt, chiliflager, citronsaft
- Skyl urterne grundigt og hak dem groft
- Steg dem på panden til de falder sammen
- Smuldr fetaen over o drys med pinjekerner
- Smag til med salt, chiliflager og citronsaft
Varm pastasalat med fløde og skvalderkål
Til 1 portion
- 125 g pasta, fx skruer
- 50 g skvalderkål (svarende til en stor nævefuld)
- Lidt olie
- 3 fed hvidløg
- Et skvæt fløde
- Salt, peber, citronsaft
- Kog pastaen temmelig al dente
- Svits hvidløget i olien
- Skyl urterne grundigt og hak dem groft
- Kom urter og pasta på panden
- Tilsæt lidt fløde
- Smag til med salt, peber og citronsaft
Rustik pesto af skvalderkål og ramsløg
Til 1 stor portion
- 50 g skvalderkål (svarende til en stor nævefuld)
- Lidt ramsløg
- En lille håndfuld valnødder
- Et par cm parmesan
- 1/2 dl rapsolie
- Lidt citronsaft
- Blancher urterne ved at dyppe dem i først kogende, så koldt, vand
- Rist nødderne let på en pande
- Blend til den ønskede konsistens
One pot-pasta med halloumi og skvalderkål
4-6 portiner
- 1 pakke halloumi (grill-ost), ca 250 g
- Olie
- 3 gulerødder, revne
- 200 g skvalderkål
- En kvist løvstikke
- En håndfuld hvidløgsstilke eller et fed hvidløg
- 2 kartoner hakkede tomater eller lignende
- 1/2 liter vand
- 500 g pasta
- Skær halloumien i tern og steg den godt i olien
- Skrub og riv gulerødderne, steg dem med
- Skyl og hak urterne og kom dem i gryden
- Kom de hakkede tomater i gryden
- Tilsæt vand
- Tilsæt pasta
- Smag eventuelt til med salt, peber og surt (men halloumien er ret salt i sig selv, så det er ikke sikkert, det er nødvendigt)
Har I andre erfaringer med at bruge skvalderkål i køkkenet, så del gerne. Jeg er løber ikke tør foreløbig 😉
8 Comments
Karen Marie
22. april 2022 at 23:20Jeg har brugt det finthakket både i grøn salat og i omeletter. Har planer om snart at komme det i boller. Måske også snige lidt i en smoothie når sønnen kigger den anden vej 🙂
Plantesmilet
25. april 2022 at 20:35Omeletter … Det havde jeg ikke tænkt på, tak for tip!
Grethe
25. april 2022 at 12:01Jeg bruger det fx i tærte, frikadeller og suppe – som jeg ville bruge spinat eller persille i varm mad. Det fungerer godt, synes jeg
Plantesmilet
25. april 2022 at 20:39Tror jeg vil prøve det med tærten … 🙂
Trine
27. april 2022 at 22:35Jeg er ikke kommet længere end til pestoen, men det skal jeg da, kan jeg se. Jeg har et fint lille bed med rigelige forsyninger 🙈
Plantesmilet
28. april 2022 at 10:34Se det er jo fordelen: Man løber ikke sådan tør …
Alinatwiff
9. januar 2023 at 23:15Позитивные новости в России и в мире доступны по ссылке https://drive-journal.ru
Albertcon
26. januar 2023 at 11:53Заказать прогон
Xrumer и GSA, allsubmitter
Если Вы хотите, чтоб Ваш сайт привлекал как можно больше посетителей,
то нужно, чтоб он был не только полезным и удобным, но и хорошо оптимизированным для поисковиков.
Это потребует немало усилий и затрат, однако если хотите здорово ускорить процесс и ощутимо поднять сайт в результате выдачи, то можно использовать прогон сайта хрумером.
Таким образом Вы можете не только быстрей получить желаемый результат,
но и даже сэкономить время и деньги.
Хрумер — это софт для массовой рассылки комментариев на различные блоги,
сайты, доски объявлений и даже социальные сети.
Прогон по форумам происходит автоматически, ведь алгоритмы программы способны самостоятельно регистрировать
аккаунты на сайтах, обходить капчи и любую другую защиту от автоматических регистраций и публикаций.
Данный программный продукт развивается уже много лет и может работать с разнообразными CMS
ЗАКАЗТЬ ПРОГОНЫ МОЖНО ЧЕРЕЗ СКАЙП ЛОГИН POKRAS7777
ИЛИ ЧЕРЕЗ ТЕЛЕГРАММ @pokras777
ИЛИ ПИШИТЕ НА ПОЧТУ BIKON777@YANDEX.RU
Фухты1