Hverdagen

På den amagerkanske prærie

Får med to lam på Amager FælledI lørdags fik jeg sol på næsen og vind i håret på Vestamager. En af mine utallige fætre er nemlig medlem af fårelauget på Naturcenter Vestamager, og han har efterhånden gjort det til en tradition at invitere mig med på en årlig læmmevagt.

De fyrre får af blandede, mest nordiske racer afgræsser et vindomsust stykke gammelt havbund bevokset med stridt græs og pittoreske tjørn. Det meste af tiden passer de i det store hele sig selv, men i læmmesæsonen skal der selvfølgelig lige holdes øje med at både lam og moderfår er sunde og raske.

Folk uden ansvar for dyrenes ve og vel er også mere end velkomne til at gå en tur på området og opleve dyrene. Nogle af dem vil gerne klappes på næsen, og så må man gerne. Det er dog absolut forbudt at fodre, efterlade affald og at jage dyrene. Også selvom lammene er såååååå søde og stærkt fristende at  forkæle lidt eller forsøge at slå en klo i! Men får kan dø af forkert mad, og hvis moderfårene bliver for forvirrede og stressede, kan de afvise deres eget lam eller forsøge at stjæle et andet fårs. (Siger jeg, som er vokset op på en gård med får og tilbragte store dele af min barndom med at jage rundt med de stakkels dyr. Det endte altid galt.)

img_1058

To lam slås for sjov

Får med byen i baggrunden

Billede af hjort af bånd på hegn

Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

    Leave a Reply