Bæredygtig hverdag

På pæreskud

Jeg har været på ekspedition. En af den slags, der var skønne, da man var tolv, men heller ikke at foragte, når man er 31 … Jeg har længe tænkt og talt om at tage afsted, og bekymret mig, om det overhovedet kunne nås i år?! I følge Naturstyrelsens vandretursfolder for Vestskoven skulle der nemlig ligge en forladt pæreplantage ude i Vestskoven, hvor man gerne må plukke. Jeg forestillede mig frodige lunde og fredelige lysninger og pæretærte tre dage i træk.

Sikkert i lighed med mange andre yngre kvinder, frygter jeg dog tre ting: Kedsomhed, at gå glip af et kodak/facebook-øjeblik og manglende midler til at købe en kop kaffe, hvis en sådan er til salg. Derfor måtte jeg rende ind og ud af huset cirka tyve gange for at pakke bog, iPad og kontanter for overhovedet at komme afsted. Og da jeg nu var i gang, rendte jeg tilbage cirka lige så mange gange for at fortælle min kæreste, der ikke ejer en cykel, at bare rolig, vi gør det igen næste år. Min kæreste var dvasket helt hen på sofaen, og sikkert svært glad for ikke at kunne komme med …

Cykelturen var fin. Lidt længere end strengt nødvendigt på grund af visse navigationsvanskeligheder, og naturligvis var der ingen steder at købe kaffe (!) eller den helt store lejlighed til at sætte sig med en bog.

Selve pæreplantagen levede ikke helt op til forventningerne. Bevars, der var fint på en sådan lidt øde og forladt måde (inden for hundrede meter af Frederikssundmotorvejen …), men pæretræerne var altså gået helt og aldeles ud. Heldigvis fandt jeg nogle ret fine æbler i et hegn og vandt ikke mindst retten til at være sådan spejderagtigt selvretfærdig over for min kæreste, der sov tonstungt på en tegneserie, da jeg vendte hjem 😉

Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Jane
  10. oktober 2014 at 19:12

  Det med at navigerer i Vestskoven kan jeg snakke med om…. Jeg har flakket unødigt om i en time uden at ane hvor jeg var…. Det var så heller ikke så smart at sætte gps’en på “bil” – det kommer der ikke noget godt ud af – Men tillykke med æblerne, det var jo fint og æbletærte er heller ikke så værst!

  • Reply
   Plantesmilet
   12. oktober 2014 at 11:54

   Æblerne var lækre 🙂 Og Vestskoven lidt af en labyrint!

Leave a Reply