Kolonihaveliv

Påsken i tal

Påske, kolonien, træt på den der måde man kun bliver af at være udendørs
 1. dræbersnegl har jeg fundet indtil videre i år. Den var til gengæld også stor.
 2. kolo(tøhø)enorme bæreposer mad slæbte jeg en hel lang kilometer i går. Avs, arme!
 3. dage tog det fra påskeferien begyndte til vi holdt op med at være vrisne og snottede og gammeltrætte og bare nød ferien. Eller, vi er stadig snottede allesammen, men vist mest på den allergiske måde.
 4. køkkenskabe har været invaderret af mus i vinter. Deraf de enorme bæreposer med nye forsyninger.
 5. tager det fra vi rammer puden om aftenen til alle mand er out cold.
 6. slags medicin mod autoimumt halløj (mest allergi) tager jeg pt hver morgen: ører, næse, øjne, lunger, hud og så lige en pille til at dække resten.
 7. mennesker var vi til pandekager og kaffe og snak og udveksling af gør det selv-tips og ægte live gør-det-selv og generel spænen rundt på græsplænen i dag. Det, mine damer og herrer, er grunden til at vi har kolonihaven.
 8. hakker har jeg sat på min prioriterede få styr på kolinihave to do-liste, som jeg lavede i vinter for ikke at sylte til i halvkvadede planer, dårlig samvittighed og titusind projekter at zappe imellem. Det virker.
 9. forskellige skruemaskiner har (slag på tasken) kæmpet og som oftest tabt i kampen for at montere en afskærmning til vores solbruser. Så vi ikke skal være synlige fra alle sider (men kun to) når vi tager bad. I dag stillede min fætter med et udvalg af sit isenkram, og nu hænger de der, afskærmningerne. Tak til dem der fulgte, tak til dem der bar, og desuden kan man jo få så mange pæne slyngplanter …
 10. minutter brugte vi i formiddag på at planlægge sommerferie. Det bliver Bornholm. Igen. Samme sted som for tre år siden. Og det bliver så godt!
 11. grader er jordtemperaturen i kolonihaven.
 12. minutter tog det at fylde en spand fra udendørshanen i går. Så der går nok alligevel lidt, før udebruseren kommer i brug. Men, som gynækologen plejede at sige: Nyt år, nyt rørføringsproblem.
 13. kan jeg virkelig ikke finde noget intelligent at skrive om, men vi kan jo lege at jeg er overtroisk … (ps, jeg har lige googlet hvordan man staver intelligent)
 14. dage af sommerferien skal vi bare være i kolonihaven. Siger vi for nu sjete år i træk. En eller anden gang må det lykkes!
 15. minutter har Musen ligget og pludret i sin seng. Mest om morgenmad …
 16. forskellige urter har vi plukket og spist fra haven i år, alle flerårige: blodsyre, daubenton-kål, grønkål, løvstikke, oregano, pibeløg, purløg, rabarber, ramsløg, salvie, scorzoner-blade, spinatsyre, St Hans-urt, strandkarse, sødskærm og timian.
 17. var klokken da pandekageselskabet brød op og jeg skrabede en kokrød, syltetøjsklistret, jord- og betonskrammet, overstimuleret, velmotioneret og helt igennem lykkelig Mus op fra græsplænen og holdt ham fast i sofaen indtil han gav mening igen.
 18. grader er der på terrassen lige nu.
 19. er klokken.
 20. grader er jorden i hügelbedet.
Forrige indlæg
Næste indlæg

No Comments

  Leave a Reply