Boganmeldelser

Permakultur på den hyggelige måde

I foråret forsøgte jeg at læse op på permakultur men kløjs i holismen og det ganske omfattende begrebsapparat. Around the World in 80 Plants er mere min stil.

Forfatteren Stephen Barstow er englænder, akademiker, lidt et navn i frøsamlerkredse og har valgt at slå sig ned så langt oppe i Norge, at der som regel er koldt og ofte også fugtigt. Her dyrker han så (med overraskende stor succes) en gudsvelsignelse af spiselige flerårige planter fra hele verden.

Temmelig mange af dem er i kategorien ‘grønne blade, lige til at smide på panden med lidt hvidløg’, men der er også rødder, stængler, pollen, blomster …

Bogen har efter min mening den rette blanding af saglighed og og årh-hvad! Og min eneste anke er fotografierne, dom jeg har den gode Stephen mistænkt for at have knipset selv, muligvis med mobilen …

Around the World in 80 Plants af Stephen Barstow
Around the World in 80 Plants. God at læse med is til.
Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Theis Kongsbaj
  16. september 2015 at 13:16

  Kære Kirstine

  Mit navn er Theis Kongsbak, jeg er ansat hos GreenMatch, en virksomhed der arbejder med at bringe grønne energiløsninger ud til forbrugere. Vi er i færd med at udarbejde en liste over de 50 bedste haveblogs i Danmark, og vil i den forbindelse gerne i kontakt med dig. Hvis du sender mig en mail på thko@greenmatch.dk , kan jeg informere dig nærmere.

  Mvh Theis Kongsbak

 • Reply
  Sang, pep, leg og glæde - PlantesmiletPlantesmilet
  24. oktober 2015 at 14:39

  […] spiselige planter. Baseret på Barstows fine bog og interessant for denne havedyrker, der netop har raseret sit […]

Leave a Reply