Havebrug og selvforsyning

Plantekarma vol. 2: Rød estisk

Sidste efterår satte jeg hvidløg fra Netto i en krukke, men måtte skrive dem på tabslisten i foråret, da de pludselig rådnede væk. I år prøver jeg igen, denne gang med nogle ganske særlige hvidløg.

Rød estisk slangehvidløg

Jeg skrev nemlig efter yngleløg slangehvidløg af sorten rød estisk fra Frøsamlernes efterårsliste. Slangehvidløg betyder, at selve stilken er stiv i det. Yngleløg betyder (viste det sig!), de småbitte løg, der dannes i toppen af stilken, og ikke hvidløgsfed. Anders, der udbød løgene, spurgte, om jeg ikke ville have etårsløg i stedet, så jeg kunne få hvidløg allerede om et år, og jo tak, det ville jeg gerne!

Hvidløgene blev sat sidst i september og står nu små og spinkle (men levende!) i køkkenhaven. Fortsættelse følger, om de denne gang klarer vinteren.

Hvidløg og katte

Naboens katte går også op i hvidløgsdyrkning

2 Comments

Leave a Reply