Havebrug og selvforsyning

Plantekarma vol. 3: En meget langsom tomat

Min hidtidige erfaring med tomatavl begrænser sig til sorten ganske-almindelig-rød-tomat. Næste år skal jeg prøve noget nyt.

Jannes blog

En blog, jeg læser med særlig stor fornøjelse, er Jannes blog om Storbyhaven. Hun gennemfører de vildeste dyrkningsprojekter på ingen plads. Og trues høsten af tørke, udyr eller gødningsmangel, har hun altid lige researchet en løsning, man kan hugge lade sig inspirere af. Hermed anbefalet!

Yellow Pear – den langsomme tomat

Selv superdyrkere har dog udfordringer, og her indrømmer hun, at hendes tomat med det ellers indbydende navn Yellow Pear er vokset helt uhørt langsomt i år, og var der nogen andre, der havde lyst til at prøve ..? Lige netop tomater havde jeg stort held med i år, især i betragtning af min ikke-eksisterende arbejdsindsats. Så jeg var på!

Yellow Pear er åbenbart en ældre tomatsort, der sjovt nok bliver beskrevet som hurtigtvoksende hos Albinusfrø. Vi får se … Thai Cherry-tomaten, som Janne smed med i kuverten, ved jeg ikke så meget andet om, end at det bliver sjovt at prøve at dyrke den.

Yellow Pear og Thai Cherry tomatfrø

Tomatfrø i små fine frøposer.

2 Comments

 • Reply
  Janne
  4. januar 2015 at 20:38

  Ih, tak for det fine skudsmål. Håber virkelig jeg kan leve op til det… Held og lykke med tomaterne, jeg glæder mig til at høre hvordan det går!

  • Reply
   Plantesmilet
   9. januar 2015 at 14:28

   Tak 🙂

Leave a Reply