Havebrug og selvforsyning

Root trainer vs tilfældig beholder

Til årets forspiring spenderede jeg på en såkaldt root trainer, et velventileret minidrivhus i hård plast hvor hver spire står i sit eget rodfremmende dybe, selvvandende kammer, lige til at løfte uskadt ud når tid er. Det fungerede som en drøm!

Så såede jeg lidt ekstra i en bakke der havde været champignoner i med en frysepose omkring for drivhuseffektens skyld. Og det fungerede såmænd også ganske udmærket …

Jeg tænker root traineren har sin berettigelse, fordi planterne kan stå der i længere tid uden at blive begrænsede. Om det så er et par hundrede kroner værd, er en smagssag!

Rødder forspiret i root trainer

Fine lange rødder fra root trainer

Forrige indlæg
Næste indlæg

2 Comments

 • Reply
  Maria - Livsnyderhaven
  27. marts 2016 at 13:56

  Hej
  Jeg har afprøvet diverse papirpotter, root trainer, mini drivhuse osv. Jeg har erfaret at det ikke er lige meget hvad man planter i og det kan godt betale sig. Tænk hvad et brev økologiske frø fra Fuglebjergaard koster, hvis man kun får en enkelt plante ud af det – så er det for dyrt. Så jeg er absolut tilhænger af roottrainer, og jeg har fået et MUST HAVE som er nogle minidrivhuse med undervarme. Jeg er vild med resultaterne… Så jeg skal til efteråret anskaffe mig en mere (400kr mener jeg de koster), men lige nu går pengene til jordforbedringer, gødning, potter o.lign.

  God påske – det er da en fantastisk tid lige nu!

  • Reply
   Plantesmilet
   27. marts 2016 at 14:15

   Fedt med minidtivhusene! Jeg vil egentlig også mene at root traineren logisk set må være bedst. Men i praksis havde jeg en spireprocent på ca 66 mod 100 i champignonsbakken, og de små planter var i nogenlunde lige god stand da jeg pottede dem om. Med det kæmpe forbehold at min statistik er ubrugelig pga forskellige sorter og såtidspunkter 🙂 OG at jeg tror root traineren er bedst hvis man kommer bagud med at potte om. Og det gør man jo! Og ja – årets dejligste tid 🙂

Leave a Reply