Haven

Sæsonen starter stærkt i år

Sæsonen starter på flere måder stærkt i år. Mine chiliplanter spirer nemlig lystigt og indtil videre uden nogen af de problemer der plagede mig sidste år. 17. januar erklærede jeg foråret i gang og såede ti slags sydamerikanske chilier fra Fuglebjerggaard plus nogle vældigt stærke røde nogle, som en vens mor gav mig frø af. Går man igang, kan man jo som bekendt lige så godt gå amok. Eller noget … Pladsproblemer kan forekomme senere på sommeren!

Igen i år afstod jeg fra den spagnumbaserede såmuld, og holdt mig til vækstmulden fra genbrugspladsen. Den løsning endte jeg på sidste år efter et par mindre heldige eksperimenter, og den gør tricket igen i år. På hardwarefronten faldt jeg for en såkaldt root-trainer fra Silvan, og den fungerer fint til formålet. Dog var jeg dum nok til at fylde den helt op og sige ja til tilbud om flere chili frø fra både Mumihaven og Birgittehasholt. De skal nok få deres tur, så snart nogle af de første flytter hjemmefra …

Chilier skal efter sigende have halvmørke og varme før de spirer, og lys og kølighed efter de spirer. Her er det heldigt at vi bo i en ældre københavnerlejlighed hvor vindueskarmen er hundekold og radiatorkrogen decideret dunkel. Mindre heldigt er det at de første frø (cayenne) spirede efter seks dage, og en trediedel stadig lader vente på sig her efter en måned, således at jeg ikke kan opfylde alles behov uden at plante de første om i en lidt for tidlig alder. Jeg lappeløser problemet ved at lade dem bo på radiatoren om natten og i vinduet om dagen, og alle er tilsyneladende nogenlunde tilfredse med den model.

Så alt er fryd og gammen på chilifronten, og hvis nogen kunne tænke sig at adoptere en plante om en måneds tid – så siger de bare til!

Nyspirede chiliplanter
Forrige indlæg
Næste indlæg

4 Comments

 • Reply
  Annette
  25. februar 2016 at 15:02

  Har du den chili der hedder Chocolate Scotch Bonnet, for så vil jeg meget gerne have en plante, hvis der bliver en til overs…

  • Reply
   Plantesmilet
   26. februar 2016 at 0:00

   Nej den har jeg ikke, ellers måtte du meget gerne få! Den lyder ellers lækker ..!

 • Reply
  Eva Skovgaard
  9. maj 2021 at 15:07

  Hej Plantesmilet

  Kan du hjælpe mig med et spørgsmål ang mine små chiliplanter. Det drejer sig om at de er blevet meget ranglede og jeg vil derfor høre om man kan plante dem dybt, når de plantes over i en større potte? Planterne har ca. 4-8 blade på nuværende tidspunkt.

  • Reply
   Plantesmilet
   9. maj 2021 at 21:08

   Hej Eva. Det tror jeg desværre ikke man kan med chiliplanter. Måske kan du knibe topskuddet så de busker mere ..?

Leave a Reply